"Η Πορεία για τη Δικαιοσύνη" έφτασε στην Κωνσταντινούπολη

Στο κάλεσμα του διοργανωτή της κινητοποίησης, του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανταποκρίθηκε ένα μεγαλειώδες πλήθος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση βουλευτή Ενίς Μπερμπέρογλου

596064da1dc524837d8b4567

Η «Πορεία για τη Δικαιοσύνη», που ξεκίνησε την 15η Ιουνίου από την Άγκυρα και στην οποία ηγείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί για την φυλάκιση ενός βουλευτή του, έφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτή συμμετέχουν 45.000 άνθρωποι και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις φυλακές στο Μαλτεπέ, όπου κρατείται ο Ενίς Μπερμπέρογλου.

Ο Ενίς Μπερμπέρογλου δικάστηκε διότι δημοσίευσε το 2015 στην εφημερίδα Cumhuriyet ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λαθρεμπόριο όπλων με τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.

Μοναδικό σύνθημα στα χείλη όλων: «Δικαιοσύνη».

Οι συμμετέχοντες διένυσαν μια απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την τουρκική πρωτεύουσα, ενώ ο διοργανωτής της πορείας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε πανευτυχής, διότι σε «μια μακρά διαδρομή δεν υπήρξε ούτε ένας τραυματίας».

«Μαζί, αυτήν την Κυριακή 9 Ιουλίου, θα ολοκληρώσουμε την πορεία μας» συμπλήρωσε, για να τονίσει ότι «δεν θα τελειώσει όμως η αναζήτησή μας για Δικαιοσύνη».

Επίσης, σε δήλωσή του, ο ηγέτης του CHP κατήγγειλε ότι η Τουρκία είναι χώρα «που κυβερνάται με αυθαίρετο τρόπο», όπου «τα όρια του νόμου έχουν παραβιαστεί».

«Η σύλληψη του Μπερμπέρογλου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» σημείωσε.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…