Newsroom

Newsroom

H Πολιτική Προστασία τουίταρε τον χάρτη κινδύνου… πυρκαγιών και οι χρήστες το απόλαυσαν

Ηρεμήστε, δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς για σήμερα!

kristopher roller PC lbSSxCZE unsplash

Τον χάρτη της επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιών δημοσίευσε στο twitter το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενο στη δεύτερη ημέρα της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Μπορεί όλη η χώρα να είχε «πνιγεί» από τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις, αυτό όμως δεν εμπόδισε την Πολιτική Προστασία να φροντίσει για την ενημέρωση των πολιτών για τις μηδενικές πιθανότητες πρόκλησης… πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, ο επίσημος λογαριασμός του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ανάρτησε χθες τον χάρτη με επικινδυνότητας δασικών πυρκαγιών, ο οποίος όπως μπορεί κανείς να φανταστεί ήταν… «καταπράσινος» αφού οι πιθανότητες πρόκλησης πυρκαγιάς κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι κυριολεκτικά μηδενικές. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτούν «βροχή» ειρωνικών σχολίων από δεκάδες χρήστες του τουίτερ για τη σπουδή τους να ενημερώσουν για τις πυρκαγιές σε μια ημέρα με… πλημμύρες.

Αξίζει ωστόσο να τονιστεί εδώ το γεγονός ότι η Πολιτική Προστασία είναι υποχρεωμένη να παράγει τέτοιους χάρτες κάθε μέρα για όσο διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους. Ωστόσο, η δημοσίευση στο τουίτερ καθημερινά και ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, σίγουρα δεν αποτελεί υποχρέωση και αναδεικνύει το έλλειμμα κριτικής σκέψης των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πάντως, η ανάρτηση προκάλεσε δεκάδες απολαυστικά σχόλια:

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…