H παρεξήγηση Κανάκη-Καπουτζίδη λύθηκε onair

Για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Καπουτζίδη μίλησε ο Αντώνης Κανάκης στο «Ενώπιος Ενωπίω» και στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα»

kapoytzidhs kanakhs

Ο Αντώνης Κανάκης ήταν ο χθεσινοβραδινός καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Ο παρουσιαστής μίλησε για όλα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αλλά έκανε ειδική αναφορά για την παρεξήγηση ανάμεσα στον γνωστό ηθοποιό – σεναριογράφο. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε αρχικά στην επικοινωνία που είχε στο παρελθόν με τον παρουσιαστή, όταν εντυπωσιάστηκε από ένα κείμενο που είχε γράψει ο Αντώνης Κανάκης.

«Όταν γινόταν η ψυχροπολεμική κατάσταση με το δημοψήφισμα, διάβασα ένα δημοσίευμα που είχε γράψει το οποίο δεν ήταν ούτε για το Ναι, ούτε για το Όχι. Ήταν για την Ομόνοια για το να μην υπάρχει διχασμός. Θυμάμαι ήταν το πιο όμορφο κείμενο που είχα διαβάσει εκείνη την περίοδο και του είχα στείλει τότε συγχαρητήρια», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός – σεναριογράφος αποκάλυψε την τηλεφωνική παρέμβαση που δέχτηκε αργότερα από τον Αντώνη Κανάκη, ενώ του ζήτησε συγγνώμη – έστω και καθυστερημένα- μέσα από την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» για την παρεξήγησή τους.

«Είχα κάνει εγώ μια επικριτική δήλωση για κάποιες καταστάσεις στην τηλεόραση – δίκιο είχα- και κάποιοι φίλοι του Αντώνη Κανάκη νόμιζαν πως αναφερόμουν και σ’ αυτόν. Δεν αναφερόμουν ωστόσο σ΄αυτόν. Με πήρε τηλέφωνο να διαμαρτυρηθεί και να λυθεί αυτή η παρεξήγηση. Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση, πόσο ευγενικός, πόσο γλυκός και πόσο ψύχραιμος ήταν, σαν να εξέφραζε ένα παιδικό παράπονο», αποκάλυψε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

Ακολούθησε η δημόσια συγγνώμη στον Αντώνη Κανάκη: «Του είπα πως θα επανορθώσω, δεν το έκανα ποτέ νομίζω όπως θα έπρεπε, το είπα με μισόλoγα επανόρθωσα. Οπότε θέλω να ζητήσω δημοσίως πια συγγνώμη για τότε. Δεν το εννοούσα για’ σένα Αντώνη σ’αυτό. Σε ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές που μας έχεις χαρίσει και την πολιτική σάτιρα που κάνεις, είναι τόσο δύσκολο πράγμα», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μετά την προβολή του βίντεο ο Αντώνης Κανάκης απάντησε: «Παλαιότερα, ήταν μόδα να καλούν στις εκπομπές διάφορους με ρητορική μίσους, ρατσισμό και ομοφοβία. Εγώ με τον δικό μου τρόπο, είτε με τα κείμενά μου, είτε σατιρικά, το πολεμούσα πολύ αυτό το πράγμα. Θυμάμαι τότε ο Γιώργος είχε βγει και είχε πει πως δεν θα πήγαινα σε αυτές τις εκπομπές. Το εκτίμησα πάρα πολύ αυτό το πράγμα», είπε ο Αντώνης Κανάκης για τον Γιώργο Καπουτζίδη.