Η οργάνωση TAK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Μόλις λίγες ώρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

584c62801dc52495308b4653

Η ένοπλη κουρδική οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (TAK), ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από στάδιο ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155.

Με δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση παραδέχτηκε ότι αυτή είναι υπεύθυνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ΤΑΚ έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη και για άλλες επιθέσεις.

Εκτακτη σύσκεψη ασφαλείας συγκάλεσε ο Ερντογάν

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος προεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αυτό δήλωσαν πηγές της προεδρίας την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων.

Στο μεταξύ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την “πλήρη υποστήριξή” τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…