H Νίκη Κεραμέως και η κυβέρνηση κάνουν πρόβλεψη για Κορονοϊό, όπως το τζόκερ: Και αν σου κάτσει;

Η περίπτωση να περιοριστεί ο κορονοϊος στην Ελλάδα και να μην γίνει η χώρα ένα απέραντο... νοσοκομείο, με το σκεπτικό της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είναι να σαν περιμένεις το τζακ ποτ στο Τζοκερ να σου κάτσει.   

k kerameos

Η πρόβλεψη για το μέλλον του κορονοϊού στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα στον τομέα της υγείας καθώς βλέπουν έξαρση του ιού στα μέσα Απρίλη, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας αναμένεται να νοσήσει περίπου το 10% της χώρας το προσεχές διάστημα. Φυσικά όλα αυτά διόλου δεν ανησυχούν την Νίκη Κεραμέως και την κυβέρνηση που αρνούνται να πάρουν μια μεγάλη απόφαση για να ληφθούν ακόμα πιο σοβαρά μέτρα  πριν γίνει η χώρα ένα απέραντο… νοσοκομείο.

«Δεν έχω εισήγηση για κλείσιμο όλων των σχολείων», τόνισε η κυρία Κεραμέως στο Opentv,  ξεκαθαρίζοντας ότι κάθε φορά ο ΕΟΔΥ ενημερώνει το υπουργείο Παιδείας για την εξάπλωση του ιού. Μάλιστα, σημείωσε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τα σχολεία που είναι κλειστά.

«Εξετάζουμε μία σειρά μέτρων, όπως είναι η αναπροσαρμογή ωραρίου και μαθημάτων για τα κλειστά σχολεία. Έχουμε εξετάσει τα πάντα Δεν προβλέπεται επιμήκυνση του σχολικού έτους», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας στο ερώτημα τι θα γίνει εάν αυξηθούν τα κρούσματα και υπάρξει πρόβλημα με τις πανελλήνιες.

Δηλαδή φέξε Μάιη μου να φας τριφύλλι 

Η κ. Κεραμέως όπως και η κυβέρνηση, θα πιαστούν στον ύπνο όπως οι Ιταλοί και μετά θα τρέχουν να κλείνουν τα πάντα δημιουργώντας από απαγορευμένες πόλεις. Και αυτό διότι ποντάρουν ότι πιθανών όσο πλησιάζει η Άνοιξη ο ιος θα εξαλειφθεί και θα σταματήσει, όπως συμβαίνει με τις εποχικές ιώσεις. Αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Το αναφέραμε κι πιο πάνω αλλά το επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό. Η επιστημονική κοινότητα στον τομέα της υγείας αναφέρει  ότι η έξαρση του ιού αναμένεται στην Ελλάδα περί τα μέσα Απριλίου, κάτι που επιβεβαίωσε με μια αποστροφή του και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας το ήδη βεβαρυμένο κλίμα ανησυχίας ακόμα πιο αισιόδοξο.

«Θέλουμε να προλάβουμε να τελειώσει η γρίπη. Αν τελειώσει η γρίπη, δίνουμε περισσότερο χώρο στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί. Είμαστε περισσότερο έτοιμοι, σε ένα ήδη υπερφορτωμένο σύστημα υγείας» είπε και εξήγησε ότι για τον λόγο αυτό «λαμβάνονται μέτρα καθ’ υπερβολή, για να κερδίσουμε χρόνο έως ότου τελειώσει η περίοδος της γρίπης». 

Η αγωνία των επιστημόνων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, για την πορεία του κορονοϊού συσχετίζεται και με τις καιρικές συνθήκες. «Μπορεί να έχει μία επίπτωση ο καιρός. Δεν το ξέρουμε. Δεν είμαστε σίγουροι για αυτό. Θα το δούμε. Ξέρουμε ότι έγινε με τον ιό SARS. Τον Μάιο και τον Ιούνιο μηδενίστηκαν τα περιστατικά. Εάν συνεχίσει ο ιός να είναι παρών και το καλοκαίρι, βεβαίως και θα συνεχιστεί και η πίεση στο σύστημα υγείας, βεβαίως θα έχουμε ένα κύμα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε» περιέγραψε και το πιο δύσκολο σενάριο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες.

Και εδώ μπαίνει το μεγάλο ερώτημα. Γιατί η κυβέρνηση και η υπουργός παιδείας δεν κλείνουν τα σχολεία; Άλλωστε το κλείσιμο σχολείων ή σχολών δεν έχει γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αν  υπολογίσει κανείς ότι έχουν γίνει καταλήψεις, απεργίες κ.α  και δεδομένου ότι μιλάμε για έναν καινούργιο ιό, όπου δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες. 

Καλύτερα να υπάρχει από τώρα πρόβλεψη, παρά να φτάσουμε στο τέλος να τρέχουμε πανικόβλητοι και να μην μπορεί να μαζευτεί το πράγμα, και στην εξίσωση να νοσήσουν περισσότεροι άνθρωποι την κύρια ευθύνη θα την έχει η κυβέρνηση και όχι η σχολική κοινότητα. 

Εκτός αν περιμένουν να τους κάτσει όπως στο τζόκερ το τζακ ποτ, και ο ιός να μην έχει έξαρση τις επόμενες βδομάδες. Αλλά μπορεί να ποντάρει κανείς σε αυτό; Εμείς μάλλον όχι

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…