Η νέα ιδέα που εξετάζει ο Τραμπ: Θα απαγορεύει την είσοδο σε όσους αρνούνται να δώσουν για έλεγχο τα κινητά τους

Αποφασισμένος να κάνει τις προεκλογικές του υποσχέσεις πράξεις είναι ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα κατά γράμμα.

588f66921dc524a5158b48d4

Όπως αποκαλύπτει το CNN, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο διευθυντής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Stephen Miller επικοινώνησε με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αξιωματούχους των Τελωνείων και των Συνοριακών Ελέγχων αλλά και με του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και πολλούς άλλους και τους διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το διάταγμα για την μετανάστευση.

Ωστόσο, ο Stephen Miller πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει επίσης πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητεί από κάθε ξένο επισκέπτη να παραδίδει στις αρχές το κινητό του τηλέφωνο και να δίνει πρόσβαση σε όλα τα social media που έχει κάποιον λογαριασμό αλλά και τις επαφές του. Αν δεν συμβεί αυτό θα απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ.

Αν και η ιδέα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί τελικά, Το CNN ζήτησε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ να κάνει κάποιο σχόλιο αλλά εκείνος δεν έδωσε κάποια απάντηση.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε μέσω twitter πως τα προβλήματα στα αεροδρόμια που σημειώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οφείλονται στην αεροπορική εταιρία Delta και στους διαδηλωτές και όχι στη νέα νομοθεσία και πως ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι δήλωσε πως η εφαρμογή των νέων περιορισμών πηγαίνει καλά.

«Μόνο 109 άνθρωποι από τους 325.000 προσήχθησαν για ανάκριση. Τα μεγάλα προβλήματα στα αεροδρόμια προκλήθηκαν από βλάβη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Delta… τους διαδηλωτές και τα δάκρυα του γερουσιαστή (Τσακ) Σούμερ. Ο υπουργός Κέλι δήλωσε ότι όλα πηγαίνουν καλά με πολύ λίγα προβλήματα. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΗ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, αναφερόμενος στη βλάβη που υπέστη το βράδυ της Κυριακής το σύστημα της εταιρείας Delta.

«Η αναζήτηση τρομοκρατών προτού εισέλθουν στη χώρα μας δεν είναι τίποτα το ευχάριστο. Ήταν μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής μου εκστρατείας. Εάν η απαγόρευση είχε ανακοινωθεί με προειδοποίηση μιας εβδομάδας, όλοι οι «κακοί» θα έσπευδαν να μπουν στη χώρα μέσα σε αυτό το διάστημα» πρόσθεσε ο Αμερικανό πρόεδρος.


Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…