Η ΝΔ υπερασπίζεται κατά το δοκούν την ελευθερία του λόγου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία υπερασπιζόμενη τους κ.κ. Πορτοσάλτε και Παπαπαναγιώτου, μετά το non paper του Μαξίμου που απαντούσε με καυστικό τρόπο στα υπονοούμενα των δύο δημοσιογράφων. Απ' ό,τι φαίνεται όμως η ένθερμη υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί μία πρακτική που ακολουθείται ανάλογα με τις περιστάσεις.

570d22441dc5242e788b47f2 1

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ.

Και προσθέτει μάλιστα το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη:

«Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».

Για την ιστορία, το 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Βαξεβάνης είχε συλληφθεί μετά από σχετική διαταγή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Βέβαια, τότε, ανάμεσα στα 2.059 ονόματα που είχαν δημοσιευθεί στο Hot Doc ήταν και αυτό του κ. Παπασταύρου, με αποτέλεσμα η ΝΔ να μην επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά αλλά και ευαισθησία ως προς την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου. 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…