ΜΧ

Μάνος Χωριανόπουλος

H ΝΔ στην κυβέρνηση, ο ΛΑ.Ο.Σ. στην εξουσία

Το επικοινωνιακό Βατερλώ του ανασχηματισμού και η τοποθέτηση Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας, λένε πολλά για τον τρόπο που κινείται η κυβέρνηση. Η παράδοση της πολιτικής στη μικροπολιτική, έχει συνέπειες.

voridis plevris georgiadis scaled 1

Είναι γνωστό ότι το γκροτέσκο πάει πακέτο με την ακροδεξιά και μπορεί ο πρωθυπουργός να φρόντισε με τις επιλογές του στον ανασχηματισμό, να ενισχύσει την (ακρο)δεξιά πτέρυγα στην κυβέρνηση με τη διατήρηση των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη και την προσθήκη Πλεύρη, ωστόσο δεν περίμενε ότι το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα θα κατέληγε σε φαρσοκωμωδία.

Η πινελιά γελοιότητας, προστέθηκε τελικά με τους χειρισμούς στην υπόθεση Αποστολάκη με την κυβέρνηση να γεύεται το δηλητήριό της. Δεν μπορείς να πορεύεσαι διαρκώς με επικοινωνία και προπαγάνδα και να μην έρθει η ώρα της πληρωμής.

Η πρωτοφανής εξέλιξη με την αποχώρηση του κ. Αποστολάκη πριν καν αναλάβει, θα μείνει στην ιστορία και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν αρκεί το ύφος και η προπαγάνδα για να είσαι σοβαρός και “επιτελικός”.

Ο ανασχηματισμός τορπιλίστηκε από τον ναύαρχο και οι “συμβολισμοί” και τα “μηνύματα” που ήθελε να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χάθηκαν στη σκόνη της άρνησης Αποστολάκη και στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που καταργήθηκε πριν συσταθεί.

Πέρα από το επικοινωνιακό βατερλώ όμως θα πρέπει να εστιάσουμε σε μια άλλη κίνηση, ενδεικτική της λειτουργίας, αλλά και των πολιτικών τακτικισμών της κυβέρνησης και αυτή είναι η υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη και μάλιστα στο υπουργείο Υγείας, εν μέσω πανδημίας.

Καταρχάς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το σκάουτινγκ του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι αξεπέραστο. Αφού έβαλε γραβάτα στην ακροδεξιά και κανονικοποίησε στη Βουλή και στη δημόσια σφαίρα τη ρατσιστική ρητορική, έβγαλε και “παίκτες”, που μπορούν να παίζουν βασικοί σε μια “φιλελεύθερη κυβέρνηση”, που κινείται προς το κέντρο, στρίβωντας ακροδεξιά.

Ο Μάκης Βορίδης με τις απόψεις του για τις “ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς”, ο πάντα έτοιμος για ένα “σαρδάμ” τύπου “Ακενοτούμπο”,  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Πλεύρης, που έχει δηλώσει για τους μετανάστες ότι “πρέπει να περνάνε χειρότερα από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!”, ακυρώνουν τις επίμονες διακηρύξεις περί κέντρου και μετριοπάθειας.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), εντός της Νέας Δημοκρατίας, παραμένει ίσχυρος και τα παιδιά του Καρατζαφέρη επιβραβεύονται σταθερά, από τον πρωθυπουργό.

Είναι μια πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, που βεβαίως έχει τη λογική του μαντρώματος μιας μερίδας ψηφοφόρων και μιας εμπροσθοφυλακής απέναντι στην αντιπολίτευση, αλλά σε κάθε περίπτωση, η μετριοπάθεια δεν χωράει τσεκούρια, κραυγές και όνειρα για βύθιση σκαφών με μετανάστες.

Αυτή η λογική δυστυχώς δεν σταματά πουθενά. Ούτε καν στο κρίσιμο υπουργείο Υγείας, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα και ο πλανήτης αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Η σκληρή δεξιά ενισχύθηκε, παίρνοντας ένα κρίσιμο υπουργείο. Με τις υγείες μας.

Εκτός βέβαια αν έπαιξε ρόλο στην υπουργοποίηση Πλεύρη η επί της αρχής στάση του για τον εμβολιασμό πριν 11 χρόνια, όταν και είχε αναπτύξει στη Βουλή, ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., τα επιχειρήματα που διαχρονικά χρησιμοποιούν οι αντιεμβολιαστές. 

Μπορεί τώρα πια να δηλώνει ότι έχει αναθεωρήσει, ωστόσο προφανώς γνωρίζει καλά τον τρόπο που σκέφτονται οι αρνητές.

Ίσως οι “μπολιομάχοι”, που είδαμε στο Σύνταγμα την Κυριακή να θέλουν κάποιον να μιλάει τη γλώσσα τους, να ακούει τις προσευχές τους και να έχει σταθεί δίπλα τους σε άλλες συγκεντρώσεις στο παρελθόν, ώστε να πειστούν να προσέλθουν μαζικά και να εμβολιαστούν. Μακάρι.

Πηγή: news247

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…