Η ΝΔ θεωρεί επιβεβλημένη την αναβάθμιση των F-16 αλλά την ενοχλεί που το κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα

Στην αρχή ήρθε η λάθος ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία κατακεραύνωνε την κυβέρνηση για το κόστος της αναβάθμισης των F-16. Κατόπιν βέβαια της διάψευσης για τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ και την αποκατάσταση της αλήθειας ότι το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο, η αξιωματική αντιπολίτευση αποκάλυψε τις πραγματικές τις προθέσεις και το πρόβλημα της το οποίο είναι ότι η αναβάθμιση πραγματοποιείται από την κυβέρνηση Τσίπρα.

58cae8201dc524c1328b4606

Με την ανακοίνωση από τον πρόεδρο Τραμπ η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών η ΝΔ δεν στάθηκε καθόλου στη διευκρίνιση του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το κόστος δεν είναι 2,4 εκατ. ευρώ αλλά 1,1 η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε το κόστος.

Σήμερα τελικώς, αφού αποκαλύφθηκε η γκάφα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος κάνει λόγο για «επιβεβλημένη αναβάθμιση» και πετά τη μπάλα στην εξέδρα στα περί κόστους . 

Αναλυτικά η δήλωση Κικίλια

«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της Κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες. Η Κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος. Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…