Η ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είπε ο Μητσοτάκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για «γενικευμένη κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή.

59fc3c051dc5240a7c8b46b5

«Τα στατιστικά στοιχεία όσο και η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται. Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες, που ξεκίνησε το 2010. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, φέρνοντας το παράδειγμα της κατάργησης της δύναμης ΔΕΛΤΑ και τη μείωση των περιπολιών, καθώς επίσης ότι σε περιπτώσεις πολιτικής βίας «δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Θύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε «να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ». Πρόσθεσε ότι ως πολιτικός αρχηγός είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ «παρακρατική συμμορία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και πρόσθεσε ότι εγκληματικές ενέργεις, όπως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου, οργανώθηκαν από τις φυλακές, καθώς έχουν μετατραπεί σε κέντρα παρανομίας. Έκανε αναφορά στις σχέσεις του στελέχους του κόμματος Πάνου Λάμπρου με κρατούμενους και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: «Σας κρατάνε κ. Τσίπρα;».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών με τον οποίο αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι, οι οποίοι επέστρεψαν στο έγκλημα. Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε συγκεκριμένα περιστατικά και ρώτησε τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει στα θύματα αποφυλακισμένων με τον νόμο Παρασκευόπουλου και στους συγγενείς τους. «Χρωστάτε ένα συγγνώμη» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο «άβατο των Εξαρχείων και στη γενικευμένη ανομία στα πανεπιστήμια». Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη, ενώ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε: «Ξέρετε τι είπε γι αυτά ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου; Να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα». Πρόσθεσε: «Προχθές έγινε μάχη με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ότι ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε, ή όχι, ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ότι υπάρχει όσμωση των τρομοκρατών με τους ποινικούς; Τι λένε οι αστυνομικοί; Ότι δεν μας αφήνουν να επέμβουμε».

Ειδική αναφορά έκανε στην αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας λέγοντας: «Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική γιατί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη, εσείς όμως ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την εφαρμόσετε». Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Η Αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ΄ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας». Είπε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου και κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Να απολογηθείτε για τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Ελπίζω να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…