Η ΝΔ μέσω Κυρανάκη συμφωνεί πως πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες – Πώς το σχολίασε ο Νίκος Παππάς

Να συμφωνήσει στο αυτονόητο πως πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες για να αποκτήσουν τηλεοπτικές άδειες φαίνεται πως επιλέγει πλέον η Νέα Δημοκρατία, μέσω τουλάχιστον των όσων δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

594656a91dc524c50d8b45a9

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ φαίνεται πως διαφοροποιείται από την μέχρι πρότινος θέση της γαλάζιας παράταξης που είχε πάρει το μέρος των καναλαρχών και συμφωνούσε στο να μην πληρώσουν για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυρανάκης μιλώντας την Πέμπτη στο Ραδιόφωνο 24/7 υπογράμμισε πως οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν ό,τι ακριβώς ορίζει ο νόμος, κάτι το οποίο κάνουν άλλωστε όλοι οι πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει την τιμή εκκίνησης των 35 εκατομμυρίων ευρώ που όρισε το ΕΣΡ για κάθε άδεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως «δεν είναι κάτι υπερβολικό» με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα. Όπως πρόσθεσε άλλωστε, «είναι για δέκα χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως οι καναλάρχες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ επιχειρώντας να μπλοκάρουν τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης πριν λίγες ημέρες, να «παρατείνουν το τσάμπα». Δηλαδή, να μην πληρώσουν ποτέ για την απόκτηση μιας εκ των 7 δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Με τις νέες προσφυγές που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι καναλάρχες ζητούν ουσιαστικά την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των αποφάσεων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά με τις οποίες δρομολογήθηκαν οι αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών μετά την απόφαση του ΕΣΡ που καθόρισε τόσο τον αριθμό όσο και την τιμή εκκίνησης τους.

Η ΝΔ όταν έγινε γνωστή η προσφυγή είχε τρέξει να πάρει θέση υπέρ των καναλαρχών και δεν δίστασε φυσικά να επιτεθεί στον Νίκο Παππά.

Φαίνεται πως η ΝΔ δεν είχε συνειδητοποιήσει πως το ΕΣΡ ήταν αυτό που έκρινε και τον αριθμό των αδειών σε επτά, αλλά και την τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ.

Πώς σχολίασε τη δήλωσε Κυρανάκη ο Νίκος Παππάς

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Κυρανάκη, τόνισε πως «καταγράφεται στα θετικά» και «σηματοδοτεί μια διαφοροποίηση της ΝΔ».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 είπε: «Νομίζω ότι ένας παρατηρητής που κοιτάει παρακάτω από την επιφάνεια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης θα αντιληφθεί πως υπάρχει μια διαφοροποίηση της ΝΔ που φτάνει στη διατύπωση αυτή, η οποία απέχει πάρα πολύ από τις διατυπώσεις που έλεγαν πως έπρεπε να είναι απεριόριστος ο αριθμός ή ότι δεν υπήρχε θέμα καταβολής ποσού καθώς καλυπτόταν από τη Digea».

«Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια» είπε ακόμη προσθέτοντας: «Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».

Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα : Νέα σφαγή από ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς στην Χαν Γιουνίς

gazagounis

Η αιματοχυσία συνεχίζεται στη Γάζα : Νέα σφαγή από ισραηλινό πλήγμα με δεκάδες νεκρούς στην Χαν Γιουνίς

Δεν έχει τέλος το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη, με θύματα μικρά παιδιά, αθώους πολίτες, γυναίκες και…

Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Αμφιλοχία οδος

Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Το όπλο του είχε αφαιρεθεί προσωρινά κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο…