Η ΝΔ καταδικάζει τη βία στη Λέσβο αλλά επικροτεί τους φασίστες

Να εκμεταλλευτεί όσο και όπως μπορεί τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Λέσβο επιδιώκει καθημερινά η ΝΔ. Οι ντόπιοι «γαλάζιοι» δεν έχασαν την ευκαιρία μετά τον νέο βανδαλισμό την Τρίτη σε προτομή ΕΑΜίτη δημάρχου του νησιού να καταδικάσουν ναι μεν τη βία αλλά να επικροτήσουν από πίσω τους φασίστες.

NewsRoom 12/09/2018 | 14:30

Όλα αυτά φυσικά, λίγο πριν της εκλογές που πλησιάζουν.

Με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λέσβου ρίχνει όλο το φταίξιμο για τα επεισόδια που προκαλούν καθημερινά στο νησί φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες στην κυβέρνηση εξαιτίας των χειρισμών της στο προσφυγικό.

Δεν διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει και fake news για να επιτελέσει το σκοπό της.

«Πριν μερικά χρόνια», γράφουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, «στο νησί μας, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός Χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός, γιατί λέει τρομάζει τους παράνομους μετανάστες!».

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη διαστρέβλωση της πραγματικής διάστασης του γεγονότος. Αναφέρονται στον τσιμεντένιο σταυρό που υψώθηκε εν μια νυκτί σε παραλία του νησιού με στόχο να διώχνει όσους πρόσφυγες και μετανάστες πήγαιναν εκεί για να κολυμπήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr το σταυρό φέρεται να σήκωσαν στην περιοχή ακροδεξιές ομάδες οι οποίες αργότερα εκμεταλλευόμενες ανακοίνωση αλληλέγγυας οργάνωσης για την παράνομη αλλά κυρίως την ανήθικη και προσβλητική πράξη, έτρεξαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.

Έγραψαν και μετέδωσαν ότι η εν λόγω οργάνωση και η πρόεδρός της, η οποία υπέγραφε την ανακοίνωση, όχι μόνο ήθελαν να καταστρέψουν έναν σταυρό αλλά και να γκρεμίσουν όλους τους σταυρούς στο νησί για χάρη των προσφύγων.

Αυτή ακριβώς τη ρητορική μίσους έρχονται να υποστηρίξουν οι ντόπιοι νεοδημοκράτες στοχεύοντας στον εκφασισμό της κοινωνίας λόγω της συμφόρησης προσφύγων στο νησί και στο hotspot στη Μόρια.

Η ΝΟΔΕ Λέσβου μιλάει επίσης για «φερέφωνα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.» τα οποία θα χαρακτήριζαν αυθαίρετα «φασίστα κάθε πολίτη που αντιδρά και θα χρησιμοποιούσαν ακόμα και τη δικαιοσύνη, για να σταματήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κατάσταση που επικρατεί».

Άρα για τους «γαλάζιους» οι ακραίες εκείνες φωνές που εκτοξεύουν σε κάθε τους λόγο είτε μέσω διαδικτύου είτε σε συγκεντρώσεις στο νησί, ρατσιστικό μίσος και δυναμιτίζουν το κλίμα, δεν είναι φασίστες αλλά αγανακτισμένοι πολίτες.

Στο τέλος της ανακοίνωσης εμφανίζεται και ο ξεκάθαρος λόγος που εκδόθηκε εξ ’αρχής η ανακοίνωση.

«Ευτυχώς ο λαός του νησιού τους κατάλαβε και οι εκλογές πλησιάζουν! Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της ομαλότητας στο νησί της Λέσβου».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ν.Σ