Newsroom

Newsroom

Η Μπόκο Χαράμ έδωσε βίντεο με μαθήτριες που είχε απαγάγει πριν 2 χρόνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται νεαρές μαθήτριες που απήγαγε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έστειλε η οργάνωση και το μετέδωσε το CNN

570fa1c61dc524534c8b46f5

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο πληροφόρησης CNN μετέδωσε την Τετάρτη ότι το βίντεο δείχνει περίπου 15 κορίτσια με μαύρο χιτζάμπ, τα οποία λένε το όνομά τους όπως και ότι απήχθησαν στο Τσίμποκ, και ότι τραβήχτηκε στις 25 Δεκεμβρίου.

Τα κορίτσια αναγνωρίστηκαν από τους δικούς τους

Από το Δεκέμβριο, το βίντεο αυτό είναι το πρώτο που επιτρέπει να υποθέσει κανείς ότι ορισμένα από τα κορίτσια που απήχθησαν πριν από δύο χρόνια εξακολουθούν να ζουν, έπειτα από αυτό που είχε δημοσιοποιήσει η ίδια η Μπόκο Χαράμ τον Μάιο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο, φέρεται ότι μέλη της Μπόκο Χαράμ επικοινώνησαν στα μέσα του Ιανουαρίου με την κυβέρνηση και ζήτησαν να έχουν συνομιλίες για μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων.

Η κυβέρνηση ζήτησε τότε απόδειξη ότι ζουν και αρχικά έλαβε 5 φωτογραφίες ορισμένων ομήρων και στη συνέχεια αυτό το βίντεο.

Οι γονείς των 219 κοριτσιών που εξακολουθούν να αγνοούνται –57 από αυτά που απήχθησαν από την Μπόκο Χαράμ είχαν καταφέρει να διαφύγουν λίγο μετά την απαγωγή τους— θα συγκεντρωθούν σήμερα μπροστά από το σχολείο του Τσίμποκ από το οποίο απήχθησαν για να προσευχηθούν γι’αυτές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα γίνουν διαδηλώσεις στο πλαίσιο μιας εβδομάδας εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για τα κορίτσια αυτά την οποία έχει διοργανώσει το κίνημα #BringBackOurGirls με αίτημα την απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με ΜΚΟ που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, πολλές χιλιάδες γυναίκες και νεαρά κορίτσια έχουν απαχθεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση.

Η Μπόκο Χαράμ μετατρέπει τα κορίτσια που απαγάγει είτε σε ανθρώπινες βόμβες είτε σε σκλάβες του σεξ, ενώ τα αγόρια και οι άνδρες στρατολογούνται για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανδρών της οργάνωσης η οποία επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος στη βορειοανατολική Νιγηρία.


Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

autias koinonia

Δείχνει σημάδια έπαρσης ο Αυτιάς: «Η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές του κόσμου» (video)

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ πορεύεται με... σιγουριά μετά την χθεσινή δημοσκόπηση και δείχνει την…

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

καλλιανος

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…