Newsroom

Newsroom

"Η μπλούζα μου γέμισε από το αίμα του Πουλικόγιαννη"

Συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση του μάρτυρα Γιώργου Σκλαβόλια σχετικά με την επίθεση τάγματος εφόδου εναντίον του συνεργείου αφισοκολλητών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ το 2013

587cd2f81dc524d2778b4770

Ο εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από το 1998, μέλος του ΚΚΕ και οργανωμένος στο Συνδικάτο Μετάλλου, περιέγραψε «Κάποιοι είχαν καλύψει τα κεφάλια με τις μαύρες μπλούζες τους, είχαν ξυρισμένα κεφάλια, είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ήταν και υπερδιπλάσιοι…», σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Ο ίδιος κατάλαβε εξαρχής ότι ήταν χρυσαυγίτες καθώς ο επικεφαλής τους -Αν. Πανταζής- ήταν γνωστός χρυσαυγίτης στο Πέραμα- αλλά οι τελευταίοι φρόντισαν να συστηθούν: «Μας είπαν “είμαστε της Χ.Α., πάρτε πόδι από εδώ”».

Ύστερα -σύμφωνα με τον μάρτυρα- τους επιτέθηκαν· «ώς και τούβλο είδα κάτω, για τέτοιο μέγεθος πετρών που πετούσαν μιλάμε. Άκουγα που έδερναν τους συντρόφους μου. Αφού έπεσαν οι πέτρες, οι τελευταίοι από αυτούς, με ρόπαλα, με καρφιά, με βίδες, άρχισαν με την ίδια μανία να χτυπάνε τα καπό των αυτοκινήτων (…) Μετά είπαν άκουσα κάποιον να λέει “το Πέραμα από εδώ” και έφυγαν».

Τότε ο μάρτυρας είδε τον συνδικαλιστή μεταλλεργάτη Σωτήρη Πουλικόγιαννη στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτο. «Πλημμύρα το αίμα, τον είδα και πήγα να του ανασηκώσω λίγο το κεφάλι για να τον ανακουφίσω. Η μπλούζα μου γέμισε αίμα, αυτή ήταν», είπε και έδειξε στο δικαστήριο μια άσπρη μπλούζα με αίματα.

Όσο γιατί δεν τελείωσαν την αποστολή τους, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως νόμιζαν ότι είχαν σκοτώσει τον αιμόφυρτο Πουλικόγιαννη.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…