Η Μπαρτσελόνα θα καταγγείλει την laLiga στη FIFA και την UEFA

Μπορεί το αν θα ξεκινήσει ή όχι το ματς με την Λας Πάλμας να πέρασε από… 40 κύματα, μπορεί τελικώς να διεξήχθη χωρίς παρουσία κόσμου στις εξέδρες, και η ομάδα του Βαλβέρδε να κέρδισε με 3-0 , όμως στον απόηχο του παιχνιδιού οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

59d11c7e1dc524f5798b456c

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε την αναβολή του αγώνα με τη Λας Πάλμας λόγω των επεισοδίων στο δημοψήφισμα, η λίγκα δεν της το επέτρεψε και oι εξελίξεις είναι καταιγιστικές τόσο στην ομάδα, όσο και για την Ισπανική Λίγκα.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Σπυράκης

Το χρονικό:

O σύλλογος ζήτησε από τη λίγκα την αναβολή του, την ώρα που στους δρόμους της καταλανικής πρωτεύουσας υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες στη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία.

Η λίγκα δεν έδωσε ποτέ την άδεια, την ώρα που αρκετοί παίκτες ήθελαν ο αγώνας να πραγματοποιηθεί κανονικά. Με αυτήν τη στάση διαφωνούσε τόσο ο Ζεράρ Πικέ, όσο και ο αντιπρόεδρος Κάρλες Βιλαρουμπί, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Την ίδια στιγμή, οι φίλαθλοι είχαν ακινητοποιηθεί στα σημεία επικύρωσης των εισιτηρίων, χωρίς να έχουν ενημέρωση, ενώ οργανωμένοι εξέδιδαν ανακοίνωση με την οποία απειλούσαν με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, σε περίπτωση που διεξαγόταν κανονικά η αναμέτρηση.

Λίγα λεπτά πριν από την ώρα της προγραμματισμένης σέντρας (17:15), η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί δίχως την παρουσία κόσμου στις εξέδρες. “Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία της Καταλονίας σήμερα, προκειμένου να αποτρέψει τους πολίτες να ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Δεδομένης της ιδιαίτερης φύσης των γεγονότων, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η αναμέτρηση της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, κόντρα στη Λας Πάλμας να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, κατόπιν άρνησης της λίγκας να αναβάλει το παιχνίδι”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος των “μπλαουγκράνα”, μιλώντας στο “beIN Sport”, πρόσθεσε: “Η λίγκα μας απείλησε με αφαίρεση 6 βαθμών. Δεν βρήκαμε τρόπο να αναβάλουμε τον αγώνα. Παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας”. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της “Marca”, η Μπαρτσελόνα θα απευθυνθεί σε FIFA και UEFA επειδή η λίγκα δεν ανέβαλε την αναμέτρηση.

Η λίγκα απάντησε με την εξής ανακοίνωση: “Κατόπιν των ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, για πιθανή αναβολή του αγώνα της 7ης αγωνιστικής στη La Liga Santander μεταξύ Μπαρτσελόνα και Λας Πάλμας, η LaLiga επιβεβαιώνει ότι διατήρησε συνεχή επαφή με τους υπευθύνους ασφαλείας της Μπαρτσελόνα και με την αστυνομία της Καταλονίας για αρκετές ημέρες”.

“Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα και της καταλανικής αστυνομίας εγγυήθηκαν στη LaLiga την ασφάλεια όλων των φιλάθλων που θα παρευρεθούν στον αγώνα και την ομαλή διεξαγωγή του ίδιου”.

“Η LaLiga θέλει να επιμείνει στις εγγυήσεις ασφαλείας που επιβεβαιώθηκαν από την καταλανική αστυνομία κατά την τρέχουσα ημέρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, οπότε δεν υπήρχε λόγος αναβολής του”.


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…