Newsroom

Newsroom

Η Μόσχα συσσωρεύει στρατεύματα στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία – S-400 στην περιοχή

Μετά το επεισόδιο κατά το οποίο σύμφωνα με την Μόσχα, Ουκρανοί κομάντος διείσδυσαν στην Κριμαία που από το 2014 έχει προσαρτηθεί στην Ρωσία, η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών αυξάνει επικίνδυνα.

57adce491dc52430578b4f2f

Την Πέμπτη γνωστοποιήθηκε πως ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας βγαίνει από τους ναυστάθμους του για να προχωρήσει σε γυμνάσια ανοιχτά της Κριμαίας, σήμερα έγινε γνωστό πως η Μόσχα αναπτύσσει και αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 στην χερσόνησο.

Για να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις την Ρωσίας πραγματοποιήθηκε χθες και έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το θέμα συζητήθηκε με αίτημα της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά κεκλεισμένων των θυρών, όπως ζήτησε ο Ουκρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, επισημαίνοντας πως η Ρωσία έχει αναπτύξει στην περιοχή περισσότερους από 40.000 στρατιώτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση και ειρηνική επίλυση των διαφορών τους, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως οι ρωσικοί ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αντιμέτωπες με αυτή την αναζωπύρωση της έντασης, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν «εξαιρετικά ανήσυχες» και κάλεσαν τα δύο στρατόπεδα να αποφύγουν κάθε «κλιμάκωση».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό υπογράμμισε από την πλευρά του «τη σημασία που έχει για την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν με τον διάλογο τις πρόσφατες εντάσεις για το θέμα της κατάστασης στην Κριμαία».

Είναι «ένα βήμα μακριά από τη λογική της πολιτικής διαδικασίας και ένα βήμα προς τη λογική μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός αντιπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τη Ρωσία Γκέρνορτ Έρλερ.

Η Ουκρανία έκανε λόγο για ρωσική προβοκάτσια και φαντασίες, ενώ έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστη επιφυλακή, φοβούμενη ρωσική στρατιωτική κίνηση.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…