Η μονταζιέρα της Ομάδας Αλήθειας δεν σεβάστηκε ούτε τη νεκρή Δώρα

Με μια ακόμα διασπορά ψευδών ειδήσεων επιστρέφει η περιβόητη ομάδα της ΝΔ αυτή τη φορά σχετικά με την αποτροπαία δολοφονία της 32χρονης Δώρας.

5a03140f1dc524824e8b459b

Η Ομάδα Αλήθειας φαίνεται ότι αντικαθιστά και τη δικαστική εξουσία και διαδίδει ότι ο δολοφόνος της 32χρονης έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή ενώ στο «σκεπτικό της απόφασής της» προσθέτει ότι βγήκε απ’ τη φυλακή λόγω διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. 

«Και ο δολοφόνος της Δώρας είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου!» έχει ο τίτλος της ανακοίνωσης της Ομάδας Αλήθειας η οποία εξηγεί ότι «Στη φυλακή έπρεπε να βρίσκεται ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη! Ο 58χρονος είχε συλληφθεί και μάλιστα για δεύτερη φορά στη ζωή του το 2011 με 37,5 κιλά χασίς στην κατοχή του. Η σύλληψη είχε γίνει σε περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής και ο άντρας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Ωστόσο τον Μάιο του 2017 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου!»

Βέβαια, οι πολιτικές αθλιότητες της συγκεκριμένης ομάδας – η οποία ουδεμία σχέση είχε ποτέ με την αλήθεια – δεν της επιτρέπουν ν’ αναφέρει ούτε ένα επιχείρημα το οποίο να στοιχειοθετεί τη λάσπη που εκτοξεύει.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και με την ελπίδα να σταματήσει η παραπληροφόρηση, ο Σταύρος Κοντονής προέβη σε δήλωση σχετικά με την πρόωρη έξοδο από τις φυλακές του 58χρονου δράστη της στυγερής δολοφονίας.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τού-του η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν.4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Ο 58χρονος, καθ΄ ομολογίαν του, δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, είχε αποφυλακιστεί το 2017, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, δηλαδή 6 χρόνια στη φυλακή και 3 χρόνια σε μεροκάματα (1.107 ), αφού το 2017 η ποινή του μειώθηκε κατά 8 χρόνια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα:

– Συνελήφθη και προφυλακίστηκε το 2011 για «αγορά και κατοχή ναρκωτικών από κοινού (37,5 κιλά) από μη τοξικομανή». Από εκείνη τη μέρα άρχισε να μετρά ο χρόνος κράτησής του.

– Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλλε ποινή 20 ετών. Στο μεσοδιάστημα άρχισε να εργάζεται, όπως έχουν δικαίωμα οι μη ισοβίτες κρατούμενοι.

– Το 2017, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε δραστικά την ποινή του στα 12 χρόνια κάθειρξη. Ο κατηγορούμενος επέστρεψε για λίγες ώρες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε, χωρίς να χρειάζεται τη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου. Κι αυτό, γιατί η αποφυλάκιση γίνεται με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του. Ο κρατούμενος είχε εκτίσει ήδη 6 χρόνια πραγματικής κράτησης και 3 πλασματικής (μεροκάματα).

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ