Newsroom

Newsroom

Η μονταζιέρα ξεπέρασε τον εαυτό της

“Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς”. Τη φράση αυτή, που το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει εντός εισαγωγικών στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα μετά την συνάντηση του Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάποιοι βιάστηκαν να την πανηγυρίσουν μέσα από τη διαστρεβλωτική τους ματιά.

5a967e741dc524c85c8b468e

Του Πέτρου Κατσάκου

Πρώτος και καλύτερος ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., που έσπευσε να την εμφανίσει ως απόδειξη της περίφημης κυβερνητικής σκευωρίας λέγοντας χαρακτηριστικά “να γιατί δεν μήνυσα και το FBI”. Γιατί άλλο είναι να ερευνά το FBI πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας -γεγονός που κανείς δεν υποστήριξε πως συμβαίνει- και άλλο αν κατά τη διάρκεια έρευνας που αφορά τα συμφέροντα του αμερικανικού Δημοσίου σκοντάφτει πάνω σε ονόματα Ελλήνων πολιτικών παραπέμποντας τις πληροφορίες στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Για όσους γνωρίζουν πως το FBI είναι ένα ερευνητικό σώμα που ασχολείται με την εξιχνίαση ομοσπονδιακών ποινικών υποθέσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ δεν θα περίμενε κανείς από τον κ. Πάιατ να πει κάτι πέραν τούτου. Όπως δεν θα περίμενε κανείς την εμφάνιση όλων αυτών που έσπευσαν να διατυμπανίσουν πως δεν υφίσταται εμπλοκή Έλληνα πολιτικού στο σκάνδαλο Novartis χρησιμοποιώντας ως “μάρτυρα υπεράσπισης” τον Αμερικανό πρεσβευτή στη χώρα μας που άλλα είπε και άλλα άκουσαν.

Τελικά κάποιοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και επιμένουν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, στο οποίο, εκτός των κραυγών, των απειλών και των μηνύσεων, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμα και με τις λέξεις του κ. Πάιατ υποστηρίζοντας πως με την υποτιθέμενη δήλωσή του ο Αμερικανός πρεσβευτής έκανε φύλλο και φτερό την “σκευωρία” της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και λέμε υποτιθέμενη δήλωση, μιας και πριν προλάβουν να την πανηγυρίσουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Πειραιώς ήρθε η δημοσιοποίηση της επικοινωνίας του Μαξίμου με την αμερικανική πρεσβεία που έδωσε μια εντελώς διαφορετική διάσταση στη “σκευωρία” και στο τι είπε και τι δεν είπε ο κ. Πάιατ.

Η απώλεια ψυχραιμίας που χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα παίρνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις ως προς τον τρόπο που η Πειραιώς έχει επιλέξει να προστατεύσει τα στελέχη της που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Και αυτή η μορφή προστασίας εμπεριέχει τον κίνδυνο μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά της Ν.Δ.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…