Newsroom

Newsroom

H «μητέρα των μαχών» σήμερα στην Formula 1-O θρόνος του πρωταθλητή χωράει μόνο έναν…

Μετά από 1.240 γεμάτους αδρεναλίνη γύρους στη φετινή σεζόν της Formula 1,  η τελευταία καρό σημαία του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος θα κρίνει τον πρωταθλητή 

FGZIHQLWYAURQpw

Στην απόλυτη ισορροπία στη «μάχη» για τον φετινό τίτλο βρίσκονται οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον και όλα θα κριθούν στο τελευταίο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το μεσημέρι της Κυριακής. Για πρώτη φορά από το 1974 και τους Εμερσον Φιτιπάλντι-Κλέι Ρεγκατσόνι ένα δίδυμο οδηγών της Formula 1 θα μπει στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν σε απόλυτη ισοβαθμία.  Μάλιστα, αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού που δύο «πιλότοι» φτάνουν… χέρι χέρι μέχρι την τελευταία κούρσα. Επίσης, σήμερα στο Άμπου Ντάμπι σηματοδοτεί και το  τέλος εποχής με τα όσα θα ισχύσουν από την νέα χρονιά με τους κανονισμούς. Οι μεγάλες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς που επιχειρούνται στην F1 για το 2022 θα αλλάξουν τις ισορροπίες δυνάμεων. 

Χάμιλτον ή Φερστάπεν σήμερα;

Έπειτα από 21 κούρσες, Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον ή αν προτιμάτε Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν ισοβαθμούν στην πρώτη θέση  του φετινού τίτλου, μετρώντας από 369,5 βαθμούς έκαστος.

Ο Λιούις Χάμιλτον μάχεται για τον 8ο τίτλο της καριέρας του στη Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν για τον πρώτο. O  «πιλότος» της Mercedes έχει κάνει ένα απίστευτο come back στην κούρσα για τον φετινό τίτλο, αφού κέρδισε τα τρία τελευταία Grand Prix και έχει ελπίδες για τον όγδοο τίτλο της καριέρας του, που αν τον κατακτήσει να τον κάνει τον απόλυτο ρέκορντμαν, ξεπερνώντας τον θρύλο του αθλήματος, Μίχαελ Σουμάχερ.

Από την άλλη ο Φερστάπεν  έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Ο 24χρονος «πιλότος» της Red Bull έχει ένα μικρό προβάδισμα για τον φετινό τίτλο. Συγκεκριμένα εκκινεί από την pole, με τον Χάμιλτον στη δεύτερη θέση με το διακύβευμα και για τους δύο να είναι απλά τεράστιο. Όλα θα κριθούν από την στρατηγική των δύο ομάδων (ελαστικά) και πιλότων (κατά πόσο καθαροί… θα είναι εντός πίστας). 

Οι εντονοι φόβοι για εσκεμμένη κίνηση από Φερστάπεν που θα βγάλει τον Χάμιλτον εκτός ή ακόμη και τον ίδιο, υπήρχαν από  την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά όλοι ελπίζουν  σε έναν καθαρό αγώνα σήμερα που πρωταθλητής θα στεφθεί αυτός που απλά θα τερματίσει μπροστά από τον άλλο. Όμως οι γνώστες του αθλήματος ξέρουν ότι εκεί που σταματά η λογική… ξεκινά η Formula 1!

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…