Η μικροψυχία της ΝΔ και η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Είναι μια σχιζοφρενική αντιπολίτευση. Ζητούν από τον Τσίπρα να κινηθεί ρεαλιστικά και όταν το κάνει του …επιτίθενται γιατί δεν επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε το κόμμα και ο ίδιος στο παρελθόν. Αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα χωρίς δισταγμό. Η κομπανία της μικροψυχίας και της παραπληροφόρησης έδρεψε δάφνες αυτές της ημέρες. Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ δεν πήγε άσχημα, όπως περίμεναν, και προσπαθούν να την υποβαθμίσουν ή και την κατατάσσουν στις …αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα. Μόνο που δεν μπορούν να βρουν κάτι αρνητικό και το κατασκευάζουν.

59e826d91dc524f6508b45e6 1

Του Γιώργου Λακόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είχε δώσει …οδηγίες στον Πρωθυπουργό, πριν φύγει για την Αμερική με προσωπική του δήλωση, δεν μίλησε μετά τη συνέντευξη Τσίπρα-Τραμπ. Τι να πει άλλωστε. Το κόμμα του όμως είπε ότι το μόνο αποτέλεσμα της επίσκεψης Τσίπρα στο Λευκό Οίκο ήταν η πανάκριβη συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών “ που ανοίγει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα”. Αυτό άραγε ήταν μομφή για τον Τσίπρα ή για τον Τραμπ;

Η Φώφη Γεννηματά, κορυφαία σε θέματα Εξωτερικής και Αμυντικής πολιτικής – ήταν και.. αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, αλλά κανείς δεν το θυμάται. Ακολούθησε τη ΝΔ ως συνήθως και είπε ότι ο Τσίπρας “υπέγραψε γραμμάτια”. Τόσο κατάλαβε.

Τα ΜΜΕ που τους… καθοδηγούν έβαλαν τα καλύτερα παιδιά τους μπροστά για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα ζημιώθηκε από την επίσκεψη. Ο Τσίπρας ήταν χάλια και τα πράγματα είναι χειρότερα τώρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Χώρια που ο Πρωθυπουργός έκανε μια ακόμη” κωλοτούμπα” γιατί εμφανίσθηκε ως Πρωθυπουργός και όχι ως διαδηλωτής κατά του ιμπεριαλισμού. Αυτά αναφέρονται σε υποτιθέμενες σοβαρές εφημερίδες…

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είτε λάθος επίσκεψη παρακολούθησαν, είτε έχουν χάσει πλέον κάθε μέτρο προκειμένου να συνεχίσουν την επίθεση στην κυβέρνηση σε κάθε θέμα, με κάθε τρόπο και με κάθε ψέμα.

Αν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη μια επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο ήταν αυτή. Το είδαμε σε ζωντανή μετάδοση άλλωστε. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ότι φαίνεται δημοσίως μπορεί να μην αποκαλύπτει εντελώς , αλλά πάντως υποδηλώνει τι ακριβώς συζητήθηκε και συμφωνήθηκε, όταν έκλεισαν οι πόρτες.

Μονο άσχετοι ή κακόπιστοι θα μπορούσαν να σκαρφιστούν ότι το θερμό κλίμα στη συνάντηση Τσίπρα -Τραμπ ήταν απλώς… φιλοφρονήσεις και λόγια χωρίς περιεχόμενο. Και μόνο βαλτοί θα έκαναν “αναλύσεις” χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το συσχετισμό δυνάμεων και τον τρόπο που πρέπει να κινείται μια χώρα σαν την Ελλάδα απέναντι στην υπερδύναμη.

Την επιτυχία αναγνωρίζουν όλοι στο διεθνή χώρο, αλλά και παράγοντες της ΝΔ και της συντηρητικής παράταξης γενικότερα, ειδικά όσοι έχουν κάποια σχέση με τα θέματα που τέθηκαν ελληνοαμερικάνικες διαβουλεύσεις. Πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΔ έλεγε χαρακτηριστικά: “ αποτελεί ανοησία να επικρίνει η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών από τη στιγμή που είναι αναγκαία και μόνο οι Αμερικανοίμπορούν να την κάνουν”.

Πρόσωπα άσχετα με αυτά τα θέματα, αλλά πρόθυμα να κάνουν αντιπολίτευση βρήκαν… ακριβή τη συμφωνία. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την είδε μπακαλίστικα και οι αρμόδιοι της ΝΔ έσπευσαν να ζητήσουν συζήτηση στη Βουλή επί του θέματος -ιδέα που μάλλον θα καταπιούν τις επόμενες ημέρες. Ο νεόκοπος σκιώδης “υπουργός Άμυνας” της ΝΔ μάλιστα είπε ότι τα αντισταθμιστικά της συγκεκριμένης συμφωνίας παραπέμπουν σε μεθόδους τους παρελθόντος. Θα έλθει η στιγμή να θυμηθούμε τον Άδωνι τελικά σ’ αυτόν τον τομέα.

Η ΝΔ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάτησαν τα κορδόνια τους σ’ αυτή την υπόθεση και οι μιντιάρχες που τους δίνουν γραμμή τους έσπρωξαν παραπέρα από εκεί που μπορούν να σταθούν. Υπολόγισαν ότι η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού που προέρχεται από την Αριστερά στο Λευκό Οίκο του Τραμπ δεν μπορεί παρά να αποτύχει. Τι δουλειά έχουν οι Αμερικανοί με … κομμουνιστές. Ανέβασαν τον πήχη και περίμεναν να κερδοσκοπήσουν με την αποτυχία. Όταν δεν ήλθε, έψαξαν να βρουν κάτι.

Το κόστος αναβάθμισης των αεροσκαφών τους γυάλισε επειδή έχει να κάνει με λεφτά και εστίασαν εκεί. Ήταν το χειρότερο που μπορούσαν να κάνουν και εκτός των άλλων δείχνει ακρισία και ανεύθυνη συμπεριφορά σε ένα λεπτό θέμα.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφερόταν πραγματικά θα μπορούσε να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό όταν επιστρέψει και να ζητήσει ενημέρωση. Δεν το κάνει γιατί ξέρει ότι μετά από μια τέτοια ενημέρωση δεν θα μπορούν να τσαμπουνάνε οι δικοί του και οι κολλητοί στα ΜΜΕ τις ανοησίες τους.

Η συνολική αντίδραση της ΝΔ είναι ανεύθυνη, αμήχανη και αδέξια. Δεν ήταν μόνο τα αεροσκάφη στα οποία υπήρξε συμφωνία, ούτε το θέμα της Σούδας -για τα οποία υπάρχουν ιδιαίτερες πτυχές. Υπήρξε ορατό ενδιαφέρον για επενδύσεις και ο ίδιος ο Τραμπ είπε σε ζωντανή μετάδοση ότι η Ελλάδα προσφέρεται. Πρωτίστως όμως υπήρξε η διεθνής ανάδειξη της βεβαιότητας ότι η χώρα βγαίνει από τη κρίση και η κυβέρνηση της έκανε καλή δουλειά σ’ αυτό.

Ταυτόχρονα υπήρξε προβολή των εθνικών θεμάτων με τρόπο που ήταν διπλωματικά άψογος και επικοινωνιακά αποτελεσματικός. Η ίδια η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στις συναντήσεις του Πρωθυπουργό με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και στις διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών ήταν κέρδος για την Ελλάδα καθώς όλος ο πλανήτης διαπίστωσε το πνεύμα καλής συνεργασίας. Προφανώς η ελληνική αντιπολίτευση δεν ζει σ’ αυτόν τον πλανήτη.

Η επίσκεψη ήταν καλά προετοιμασμένη, ο πρωθυπουργός κινήθηκε με σοβαρό, αξιόπιστό και ρεαλιστικό τρόπο, αλλά και με πλήρη επάρκεια εκπροσωπώντας τη χώρα του στη συγκεκριμένη στιγμή με συγκεκριμένο συνομιλητή. Δεδομένης της κρίσης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, χειρίσθηκε με επιδεξιότητα τα ζητήματα που αφορούν την αμερικανική παρουσία στη περιοχή και ανέδειξε το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας εξασφαλίζοντας τη συγκατάθεσή της άλλης πλευράς για τις ελληνικές επιδιώξεις.

Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από μια τέτοια συνάντηση; Τι ήταν αυτό που δεν πήγε καλά, ώστε να την επικρίνει η αντιπολίτευση; Τι ακριβώς καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ο σιωπών πρόεδρος της Ν Δ και η λαλίστατη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Οι επικοινωνιακές φανφάρες όσων γράφουν τις κομματικές ανακοινώσεις τους και οι απίστευτες μπουρδολογίες των εφημερίδων που τους υποδεικνύουν πώς να πολιτεύονται δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση. Ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι την ώρα που ο Τσίπρας άνοιγε στην Ουάσιγκτον όλα τα κρίσιμα θέματα της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια σύναξη μια μικρής ομάδας επιτρόπων από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κομμα, προκαλούσε νύστα αναπτύσσοντας τις ιδέες του για θέματα που έχουν ήδη λυθεί… Σα να πολιτεύεται σε άλλη χώρα.

Ότι την ώρα που ο πραγματικός Πρωθυπουργός προωθούσε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο τα ελληνικά θέματα η νέα πορτ-παρόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον συνόδευε, παραπλανούσε έναν συγκεκριμένο δημοσιογραφικό κύκλο διακινώντας ότι οι εφτά επίτροποι τον αντιμετώπισαν ως… πρωθυπουργό, προκαλεί απλώς μειδιάματα. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη πώς αντιμετωπίζει την Ελλάδα και την κυβέρνησή της, ο πρόεδρος της Κομισιόν Zαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

InCollage 20240718 103916645

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία»,…