Newsroom

Newsroom

Η Μελίνα Τανάγρη στέλνει… γράμμα στη Barbara

Αφιερωμένες στη Γαλλίδα ντίβα Barbara είναι οι τρεις μουσικές παραστάσεις της Μελίνας Τανάγρη με τίτλο «Γράμμα στην Barbara», στις 30,31/3 και 1/4 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.

5a9d34e31dc52476488b458c

Η Barbara, 20 χρόνια μετά τον θάνατό της (1997), παραμένει μία ισχυρή παρουσία στον γαλλόφωνο κόσμο. Το 2017 κυκλοφόρησε η ομώνυμη ταινία τού Ματιέ Αμαλρίκ, ενώ στη Philarmonie του Παρισιού πραγματοποιήθηκε μεγάλη έκθεση για τη ζωή και το έργο της, με τίτλο «Barbara».

Η Μελίνα Τανάγρη στήνει μία σκηνική σύνθεση για φωνή, πιάνο (Ευαγγελία Μαυρίδου) και σαξόφωνο (Samuel Marlieri), παρουσιάζοντας τραγούδια τής σπουδαίας Γαλλίδας τραγουδίστριας και κείμενα από το έργο της. Για να εισχωρήσει στον κλειστό κόσμο της μυστηριώδους Γαλλίδας τραγουδοποιού των 70’s και των 80’s, παρουσιάζει εμβληματικά τραγούδια της όπως, L aigle noir, Dis quand reviendras tu, Une petite cantate, Ma maison, Le mal de vivre, Nantes, Ma solitude, Marienbad, Chapeau bas κ.ά. Επιπλέον, προσθέτει τους μουσικούς και κειμενικούς συνειρμούς που τη συνδέουν με το έργο της εμβληματικής περσόνας του Γαλλικού τραγουδιού.

«Με αυτές τις μικρές, σκοτεινές αλλά και συγχρόνως κατάφωτες ιστορίες, στήνεται μία μουσική σκηνική παράσταση και γράφεται ένα σκηνικό υστερόγραφο σε ένα γράμμα που ταχυδρομήθηκε πριν 35 χρόνια και φέτος φτάνει, επιτέλους, στον παραλήπτη του» αναφέρει η Μελίνα Τανάγρη.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων