Newsroom

Newsroom

H μεγαλύτερη πτώση της δημοτικότητας της Μέρκελ εδώ και πέντε χρόνια

H γερμανίδα καγκελάριος και η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) βαδίζουν προς τις τοπικές εκλογές του Μεκλεμβούγου-Δυτικής Πομερανίας υπό το βάρος των κακών δημοσκοπικών ευρημάτων. Η Αγγελα Μέρκελ καταλαμβάνει πλέον την έκτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων και βρίσκεται στη μεγαλύτερη δημοσκοπική της πτώση από 5ετίας.

5784af231dc524ba3c8b46e5 3

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, το 46% των ερωτηθέντων προτιμά μεν μια χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση, όχι όμως με την Αγγελα Μέρκελ.

Επίσης, το 46% των ερωτηθέντων πολιτών τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017, ενώ το 51% τάσσεται κατά.

Υπέρ της συνέχισης του σημερινού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών τάσσεται το 45%, ενώ υπέρ του λεγόμενου κοκκινο-κοκκινο-πράσινου συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατών, Αριστερών και Πρασίνων) το 31%.

Οι ψηφοφόροι του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος τάσσονται υπέρ της νέας υποψηφιότητας Μέρκελ για την καγκελαρία σε ποσοστό 81% και μόνο το 16% κατά. ΟΙ ψηφοφόροι του αδελφού βαυαρικού κλάδου των Χριστιανοδημοκρατών, της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU), υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της σε ποσοστό 71%, ενώ την απορρίπτει το 29%.

Τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα προτιμούσε ως υποψήφιο καγκελάριο το 45% των ερωτηθέντων, ενώ κατά της υποψηφιότητάς του τάσσεται το 51%. Από τους ψηφοφόρους του SPD, το 62% τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητάς του, ενώ την απορρίπτει το 37%.

Εάν οι ψηφοφόροι μπορούσαν να ψηφίσουν απ΄ευθείας τον καγκελάριο και υποψήφιοι ήταν οι Μέρκελ και Γκάμπριελ, τότε την νυν καγκελάριο θα ψήφιζε το 45% των ερωτηθέντων και μόνο το 27% τον Γκάμπριελ. Το 26% κανέναν από τους δύο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…