Η μεγαλύτερη ασέβεια προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν το πολιτικό "σόου" πριν από την ταφή του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία του στον Αργουλιδέ Χανίων εκεί όπου έχει ταφεί και η σύζυγός του Μαρίκα. Ο πρώην πρωθυπουργός τιμήθηκε ιδιαίτερα από τους συμπατριώτες του και από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο ο οποίος αναγνωρίζει πως αποτελούσε ιστορική πολιτική προσωπικότητα για τον τόπο αφού βρέθηκε στη δημόσια ζωή για πάνω από 50 έτη. Αυτός ο σεβασμός ωστόσο που άπαντες έδειξαν προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, δεν υπήρξε δυστυχώς κατά τη διάρκεια της τελετής στο κοιμητήριο.

593032871dc52433718b461b 1

Και τούτο γιατί ενώ οι μπάντες του στρατού παιάνιζαν πένθιμα εμβατήρια, το άγημα απέδιδε τιμές, και βρακοφόροι τραγουδούσαν ριζίτικα, ξαφνικά εμφανίστηκαν ο Νίκος Ζωιδάκης και ο Μανώλης Κονταρός οι οποίοι με τη συνοδεία λύρας ξεκίνησαν να απαγγέλλουν μαντινάδες που κάθε άλλο παρά τιμητικές ήταν για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την οικογένειά του. Αρνητικότατη εντύπωση προκάλεσε μάλιστα ο στίχος «πριν να σε κατεβάσουμε στο νέο σπιτικό σου, σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε το γιο σου», αλλά και τα χειροκροτήματα που ακολούθησαν.

Είναι άγνωστο αν ήταν επιλογή της οικογένειας ή αν απλώς αποδέχθηκε να συμπεριληφθεί στην τελετή ένα τέτοιου τύπου «σόου» που δείχνει διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ακόμη και του θανάτου, σε κάθε περίπτωση όμως, ο τρόπος με τον οποίο ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό, με μαντινάδες και επευφημίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο οι λυράρηδες δεσμεύτηκαν να κάνουν πρωθυπουργό, δείχνει ασέβεια. 

Διότι ο σεβασμός μπορεί να ζητείται (ορθά) από τους πολιτικούς αντιπάλους, επιβάλλεται όμως για τους πολιτικούς φίλους και την οικογένεια του θανόντος. Αυτό φάνηκε να το αντιλαμβάνονται άλλωστε και στη ΝΔ, η οποία καταδίκασε απερίφραστα χθες τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού έξω από τη Μητρόπολη όπου τελείτο η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού.  Δυστυχώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγινε λίγο πριν από το πέσιμο της αυλαίας, «θύμα» της πολιτικής κακογουστιάς και του πολιτικού καιροσκοπισμού.


Διαβάστε σχετικά: Ετάφη δίπλα στη σύζυγό του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε σχετικά: Λύγισε η Ντόρα Μπακογιάννη στον αποχαιρετισμό: «Σήκω ψηλέ, περήφανε πατέρα μου, γιατί άδειασε ο τόπος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…