Newsroom

Newsroom

Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης – Εντυπωσίασε η Μελάνια

Εντυπωσιακή ήταν για ακόμα μία φορά η μεγαλειώδης παρέλαση στην αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι για την επέτειο της γαλλικής ανεξαρτησίας, την Ημέρα της Βαστίλης, παρόντων των προέδρων Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ.

59688f7a1dc52437048b45ad

Στην παρέλαση πήραν μέρος σχεδόν 4.000 στρατιώτες, 211 άρματα, 63 αεροπλάνα, 29 ελικόπτερα και 241 άλογα.

Το κλίμα ήταν θερμό μεταξύ των δύο ανδρών ενώ ο  Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε πως «τίποτε δεν θα χωρίσει ποτέ τη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες», κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε δίπλα στον Αμερικανό πρόεδρο μετά το πέρας της λαμπρής στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της γαλλικής ανεξαρτησίας, την Ημέρα της Βαστίλης.

«Η Γαλλία βρήκε στην ιστορία της σίγουρους συμμάχους, φίλους που έσπευσαν να μας βοηθήσουν» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανήκει σ’ αυτούς, γι’ αυτό τίποτε δεν θα μας χωρίσει ποτέ» τόνισε ο Μακρόν, κοιτώντας τον Τραμπ κατά την ομιλία του στο βήμα. «Η παρουσία σήμερα δίπλα μου του κ. Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του είναι η ένδειξη μιας φιλίας που διατρέχει τον χρόνο».

«Η σχέση με τη Γαλλία είναι ισχυρότερη από ποτέ» έγραψε με ενθουσιασμό την Παρασκευή στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ την επομένη του δείπνου που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν και τις συζύγους τους στον πύργο του Άιφελ.

Σχεδόν 86.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, 44.000 πυροσβέστες και 7.000 στρατιωτικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών και των τουριστών που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για την επέτειο.





Η παρέλαση διεξήχθη υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη σκιά της περυσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, όπου θα μεταβεί ο κ. Μακρόν προκειμένου να τιμήσει τους 86 νεκρούς.




Έκλεψε την παράσταση η Μελάνια

Εντυπωσιακή για ακόμα μία φορά ήταν η σύζυγός του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, η οποία επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα αμάνικο, με γαλάζια ζώνη και λουλούδια. Απαραίτητο αξεσουάρ της, τα μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου.

Όσο ο Εμανουέλ Μακρόν, ανάμεσα σε έφιππους στρατιωτικούς, κατέβαινε τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων μέσα σε ένα στρατιωτικό τζιπ για να φτάσει στην Place de la Concorde, η σύζυγός του Μπριζίτ Τρονιέ, με ένα πετρόλ ταγιέρ, υποδέχτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και την Μλάνια. 






ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…