Newsroom

Newsroom

Η Μάρω Μαρκέλλου στο koutipandoras.gr: "Εύχομαι τα μνημόνια να είχαν υπογραφεί με μαγικό αόρατο μελάνι"

Λίγο πριν τις εμφανίσεις της στη μουσική Σκηνή Σφίγγα, η Μάρω Μαρκέλλου μας αποκαλύπτει ότι χωρίς τον Φοίβο Δεληβοριά πιστεύει ότι θα τραγουδούσε ακόμα στη μπανιέρα της, μας μιλάει για τη νέα δισκογραφική της δουλειά που "ψηλαφίζει" τη ζωή στην ηλικία των 30 και εύχεται τα μνημόνια να είχαν υπογραφεί με μαγικό, αόρατο μελάνι!

5853e7991dc524ce298b46cd

Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη

Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούργιο άλμπουμ σας “Υποψήφια Μάνα”. Τι θέλετε να “πείτε” με αυτό στο κοινό;

Με το άλμπουμ αυτό ευελπιστώ να μοιραστώ στιγμές, εμπειρίες, συγκινήσεις και εικόνες από τη ζωή λίγο πριν και λίγο μετά τα τριάντα. Μια φαινομενικά ξένοιαστη και χαλαρή ηλικία που όταν όμως τη ζεις στη δική μας εποχή με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αποκτά μια δική της διάσταση, άλλοτε τρομακτική άλλοτε μαγική! Με τους μισούς μου φίλους να φτιάχνουν οικογένειες και μωρά και τους άλλους μισούς εργένηδες ή άνεργους και εμένα να ταλαντεύομαι κάπου στη μέση, το υλικό “φτιάχτηκε” μόνο του!

Σε γενικές γραμμές ο τίτλος αλλά και ο δίσκος βαδίζει με σιγουριά προς την αμφιβολία, όπως και οι ζωές μας.

Τι θα ακούσουμε στη μουσική σκηνή Σφίγγα;

Κατ’ αρχήν η παράσταση ντύθηκε πάνω στο σώμα των δικών μου τραγουδιών, παλιών και καινούριων. Με αυτή τη βάση έφτιαξα μια μικρή ιστορία μέσω των τραγουδιών, με λίγες επιλεγμένες διασκευές, που ξεκινάει με εμάς παιδιά (πχ “Όταν μεγαλώσω θέλω”) και καταλήγει σε εμάς γονείς (Υποψήφια μάνα), περνώντας απ’ όλα τα ενδιάμεσα στάδια του έρωτα, (“Ρίνα Κατερίνα”) της απόρριψης, (“Αργεί να ξημερώσει”) ή του χωρισμού (“Αντίστροφη Μέτρηση”). Θα είναι μία γιορτινή παράσταση, και λόγω γιορτών αλλά και όντας από μόνη της γιορτή. Θα έχω τη χαρά να με συνοδεύει μια υπέροχη μπάντα, αλλά και να μοιραστώ τη σκηνή με τους αξιοθαύμαστους καλλιτέχνες και φίλους “Υδραυλικούς”, στις 20/12 με το Φοίβο Δεληβοριά και στις 27/12 με τον Πάνο Μουζουράκη και τη Μιρέλα Πάχου!

Ποια είναι η σχέση σας με τον Φοίβο Δεληβοριά; Πως ξεκίνησε η συνεργασία σας και με ποιον τρόπο συνεχίζει να σας εμπνέει;

Αν δεν είχαν διασταυρωθεί ποτέ οι δρόμοι μας με το Φοίβο είμαι πεπεισμένη πως ακόμα θα τραγουδούσα στη μπανιέρα μου! Χάρη σ’ αυτόν και στο “αυτί” του ξεκίνησα να βλέπω τη μουσική ως σταδιοδρομία και να ασχολούμαι επαγγελματικά. Η συνεργασία μας ξεκίνησε όταν άκουσε τυχαία ένα κομμάτι μου, το “Αργεί να ξημερώσει”, και σχεδόν αμέσως με προσκάλεσε να κάνω φωνητικά σε ένα κομμάτι στο δίσκο που ετοίμαζε τότε (“Έξω”), αλλά και στις παραστάσεις του τον επόμενο χειμώνα! Η χαρά μου δε ήταν απερίγραπτη όταν ανέλαβε και το ρόλο του παραγωγού στον πρώτο μου δίσκο! (“Κορίτσι για Σπίτι”). Ακόμα και να μη τον είχα γνωρίσει ποτέ θα με ενέπνεε κάθε φορά που θα έπιανα την κιθάρα, αφού τον θεωρώ τον πιο άρτιο τραγουδοποιό της εποχής μας. Ωστόσο, έχοντάς τον γνωρίσει και συναναστραφεί ανά τα χρόνια, προσωπικά με εμπνέει για οτιδήποτε με κάθε του λόγο· ένας καφές με το Φοίβο είναι σαν να έχεις κάνει δέκα συνεδρίες με ψυχολόγο!

Πείτε μας τους στίχους που κατά τη γνώμη σας εκφράζουν καλύτερα την εποχή που ζούμε σήμερα.

Είναι από ένα τραγούδι του καινούριου δίσκου, τον “Μάη”, ο οποίος πριν περάσει απ’ όλους τους μήνες του χρόνου με τη σειρά, ξεκινάει απ’ το Μάη λέγοντας:

“Άντε, μπήκε κι ο Μάης, άντε βγήκε η χρονιά

στη γωνιά και το Πάσχα και φοβούνται τ’ αρνιά.

Και μετά τον Ιούνη, κατεβαίνουν οι Ούνοι,

χύμα στις παραλίες, να πετούν πλαστικά,

και μετά τον Ιούλη, ομπρελίτσα ποτούλι,

rent a car και μια βάρκα, τσάρκα, με δανεικά”

Ποια είναι η αγαπημένη σας γειτονιά της Αθήνας;

Τα εξάρχεια! Με έβγαζε ο δρόμος και οι παρέες εκεί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να βολτάρει στην Αθήνα. Μετά πέρασα και στη Νομική και πήγαινα καθημερινά, γνωρίζοντας κάθε μέρα και ένα στέκι παραπάνω. Πάντα αισθανόμουν οικεία για κάποιο λόγο, ακόμα και αν χαθώ στα στενά καμιά φορά το διασκεδάζω να τα περπατάω! Διπλή και η χαρά μου λοιπόν που θα παίξω στη Σφίγγα, νιώθω ότι θα είμαι στο σπίτι μου!

Έχετε σχέδια για το επόμενο διάστημα;

Σχέδια έχω πολλά γιατί μ’ αρέσει να κάνω το Θεό να γελάει! Με το καινούριο άλμπουμ να κυκλοφορεί το Γενάρη σχεδιάζονται αρκετές εμφανίσεις για το νέο έτος.

Ποια είναι για εσάς η μεγαλύτερη δύναμη/ γοητεία της μουσικής;

Μεγαλύτερη δύναμη θεωρώ την αμεσότητα και τη συντομία. Μπορείς να εισπράξεις ένα τραγούδι μέσα σε δύο λεπτά. Η μεγαλύτερη γοητεία για μένα είναι όταν έρχεται η έμπνευση, οι στιγμές της δημιουργίας και έπειτα η χαρά του να μοιράζεσαι με παρέα και με κόσμο αυτό που έφτιαξες κλεισμένος κάπου μόνος σου.

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, ατενίζετε με αισιοδοξία την επόμενη χρονιά;

Περιέργως, νιώθω αισιόδοξη σε ανησυχητικό βαθμό! Δεν ξέρω αν φταίνε τα Χριστούγεννα, η γιορτινή ατμόσφαιρα, τα λαμπάκια που στολίζουν τους δρόμους, τα έλατα που ξεφυτρώνουν αναπάντεχα μπροστά μου ή η τεράστια δόση μουσικής που έχω λάβει αυτό τον καιρό, αλλά έχω την υπόνοια πως τα δύσκολα πέρασαν και έρχονται καλύτερες εποχές.

Τι θα αλλάζατε εντελώς στο πολιτικό/ κοινωνικό τοπίο αν αυτό μπορούσε να γίνει με μία δική σας ευχή;

Εύχομαι να είχαν υπογράψει τις μνημονιακές συμβάσεις με μαγικό αόρατο μελάνι! Και αν ακούει ο Άι Βασίλης εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι, όχι σαν πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι, κρατούμενοι κ.ο.κ.

Και τέλος, εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα αλλά και εις το διηνεκές να έχουν όλοι ένα ζεστό κρεβάτι και ένα ζεστό πιάτο φαγητό. 


Info: 

Η Μάρω Μαρκέλλου στη Σφίγγα

Τρίτη 20 και 27 Δεκεμβρίου

Συμμετέχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς (20/12),

Μιρέλα Πάχου (27/12) και Πάνος Μουζουράκης (27/12)

Η μπάντα, πάντα, Σαμπρέλα και Ζάντα:

Ο Ισοκράτης, ο Σταμάτης Σταματάκης (μπάσο/φωνή)

Ο Αειθαλής, ποτέ του ατελής, ο Γιώργος ο Καρλής (Τύμπανα)

Ο εκ Μάνης μα και Νέας Ορλεάνης, ο Δημήτρης ο Σαρλάνης (κιθάρες/φωνή)

Ο βάζων στη νύχτα το μπριγιόλ, ο Νίκος ο Σολ (βιολί/μπαγλαμάς/φωνή)

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

[email protected]

Ώρα έναρξης: 21.45 (αυστηρώς)

Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.