Η Μαρίν Λεπέν ζητά δάνειο από το λαό για την προεκλογική της εκστρατεία

Η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε πως από σήμερα 1η Ιουνίου θέτει σε κυκλοφορία το σάιτ «Πατριωτικό Δάνειο».

NewsRoom 01/06/2017 | 12:39

Η Μαρίν Λεπέν ζητάει από τους ψηφοφόρους να χρηματοδοτήσουν την προεκλογική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Ιουνίου 2017.

«Σας ανακοινώνω ότι θέτω σε λειτουργία σήμερα ένα σάιτ στο ίντερνετ το οποίο αποκαλώ «Πατριωτικό Δάνειο» και ζητάω από το σύνολο των ψηφοφόρων μας να μας δανείσουν τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν στο ραδιόφωνο Europe 1.

«Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, καμία τράπεζα δεν δέχεται να μας δανείσει χρήματα. Ούτε οι γαλλικές τράπεζες, ούτε οι ξένες τράπεζες δεν δανείζουν χρήματα στο Εθνικό Μέτωπο» πρόσθεσε η ακροδεξιά ηγέτης.

Η αρχή του σάιτ «Πατριωτικό Δάνειο» είναι «να απευθυνθούμε στους Γάλλους που έχουν αποταμιεύσεις και οι οποίοι θέλουν να λειτουργήσει η δημοκρατία και να δανείσουν στο Εθνικό Μέτωπο για τις βουλευτικές εκλογές», επεσήμανε.

Η Μαρίν Λεπέν προέβη σε αυτή την ενέργεια καθώς οι τράπεζες δεν της έδωσαν τελικά δάνειο για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική της εκστρατεία.