Newsroom

Newsroom

H λοιμωξιολόγος Γιαμαρέλλου σε νέες επιστημονικές περιπέτειες: «Δεν κολλάει η θεία κοινωνία»

Μέγα μυστήριο... τέτοιες «επιστημονικές» απόψεις

EK Theia Koinonia 1

Δυναμικό come back απόψεων με έγκυρο επιστημονικό υπόβαθρο στο δημόσιο λόγο, καθώς η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέπτυξε τη δική της θεωρία για το κατά πόσο η θεία κοινωνία αποτελεί κίνδυνο για τη μετάδοση η όχι του κορονοϊού. 

«Όταν πρόκειται για Μυστήριο, δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης», αναφέρει η καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας  για τη θέση της επιστήμης όσον αφορά τη θεία Κοινωνία και τη μετάδοση του κορονοϊού. Μάλιστα εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί ο ιός. Η λοιμωξιολόγος πρόσθεσε δε, πως και η ίδια θα μεταλάβει την προσεχή Κυριακή χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο Μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;». Επανέλαβε ότι πιστεύει ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, αλλά «…αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση» επεσήμανε αναφερόμενη στην Θεία Μετάληψη.

Για τις ενστάσεις των επιστημόνων στην άποψη αυτή, η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του Μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο Μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…