H Λιζ Τρας «αδειάζει» Μητσοτάκη – Μενδώνη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ως ψυχρολουσία για τον Έλληνα πρωθυπουργό περιγράφουν οι «Times» του Λονδίνου την απάντηση της Λιζ Τρας για το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

truss 1024x683 1

Με τρεις λέξεις απέρριψε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας το αίτημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης εφ’ όλης της ύλης για το βρετανικό κανάλι CB News, ο δημοσιογράφος τη ρώτησε «Τα Ελγίνεια μάρμαρα, πιστεύετε ότι πρέπει να επιστραφούν; Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία», η Τρας αιφνιδιάστηκε αλλά απάντησε ξεκάθαρα, κάθετα και λακωνικά «Δεν το υποστηρίζω» (το σημείο στο 4:25).

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στους Sunday Times ότι πιστεύει πως η Βρετανία πλησιάζει στην απόφαση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Σε μια περίοδο που η Τρας θα κοιτάζει να χτίσει αξιοπιστία και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά από την κηδεία (της βασίλισσας) θα είναι μία φανταστική χειρονομία και αυτό είναι που θα της πω», είπε χαρακτηριστικά.

Η ερώτηση και η απάντηση είναι στο λεπτό 4.25 του παρακάτω βίντεο:

Times: Ψυχρολουσία Τρας στον Έλληνα πρωθυπουργό

Σε σημερινό τους δημοσίευμα, οι Times του Λονδίνου χαρακτηρίζουν τη στάση της Βρετανής πρωθυπουργού ως «ψυχρολουσία» και σημειώνουν ότι «η Λιζ Τρας αποκλείει συμφωνία με την Ελλάδα για τα Ελγίνεια μάρμαρα παρά την διαφορετική, όπως σημειώνει, άποψη του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία».

Τι είχε πει ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι τα «Ελγίνεια Μάρμαρα θα μπορούσαν να μοιραστούν μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας» εκτιμώντας ότι υπάρχει «συμφωνία που μπορεί να γίνει».

Συγκεκριμένα ο κ. Όσμπορν, μιλώντας στο LBC,  εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία διαμοιρασμού μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου καθώς η Ελλάδα έχει απαιτήσει έντονα να επιστραφούν στην Αθήνα τα μαρμάρινα γλυπτά, που κάποτε βρίσκονταν στον αρχαίο ελληνικό ναό του Παρθενώνα.

Πηγή: left.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…