Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ βράβευσε Χρήστο Σπίρτζη και Δημ. Μελισσανίδη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης βραβεύτηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ.

5a90725a1dc5244d6e8b4567

Η εκδήλωση αφορούσε στην κατασκευή της «Αγιάς Σοφιάς» και έγινε στο πνευματικό κέντρο του συλλόγου «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας» στη Νέα Ιωνία. Βραβεύτηκαν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πύρρος Δήμας και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης στην ομιλία του τόνισε:

«Θα ήθελα να μεταφέρω μια εικόνα που έχω από παιδί, από την οικογένειά μου. Στην Καλογρέζα κάθε Κυριακή, όλος ο κόσμος ήταν με ένα τρανζιστοράκι ή ξεκινούσε να πάει στο γήπεδο για να δει την ΑΕΚ. Άρα να πούμε ότι αφιερώνουμε όλη την προσπάθεια που έγινε σ αυτόν τον κόσμο, στον κόσμο της προσφυγιάς που στηρίζει την ΑΕΚ στη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια, εδώ και δεκαετίες από τότε που ήρθαν από απέναντι. Να ευχηθούμε να είναι πολύ γρήγορα στο γήπεδο.

Να μου επιτρέψετε να συγχαρούμε και τα στελέχη του υπουργείου Υποδομών που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τεκμηριώσουμε τις αποφάσεις. Κάποιοι τους έχουν κάνει και μήνυση. Σε εμάς εντάξει, έχουμε συνηθίσει και δεν πειράζει. Αλλά στα στελέχη και τους υπαλλήλους να δώσουμε συγχαρητήρια και ένα “ευχαριστώ”.

Να ζητήσω μια χάρη από τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τρεις είναι οι γειτονιές που έγινε μπλόκο από τους Γερμανούς: η Νίκαια, η Καισαριανή και η Καλογρέζα. Άρα θα ήταν καλό στο Μουσείο που θα κάνετε να υπάρχει μια γωνιά για τη σύγχρονη Ιστορία των προσφύγων, για τα τρία μπλόκα που έγιναν. Σηματοδοτούν πώς ο προσφυγικός και Μικρασιατικός κόσμος συνεχίζει την προοδευτική παράδοση της χώρας μας και θα την βγάλει από την κρίση, θα την πάει παρακάτω. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από την πλευρά του είπε:

«Να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε. Γιατί η ΑΕΚ δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και αθλητισμός, είναι ιστορία και πολιτισμός. Από αυτά παίρνουμε δύναμη και η ιστορία και πολιτισμός μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Είμαστε στη Νέα Ιωνία, μια προσφυγογειτονιά που βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το γήπεδο το οποίο έχτισαν με προσωπική εργασία πρόσφυγες από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ιωνία και τις γύρω γειτονιές. Εκεί που τώρα μπαίνουν τα θεμέλια του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς.

Που εκτός από γήπεδο θα είναι ένα Κέντρο ιστορίας και πολιτισμού με το μουσείο της ΑΕΚ και το αρτιότερο μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού στην Ελλάδα. Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας και απαιτείται ενότητα και αγώνας. Εδώ είμαστε ενωμένοι για να πάρει η ΑΕΚ την θέση που αξίζει. Να σας συγχαρώ γατί έχετε την ευαισθησία να βραβεύσετε τον κύριο Σπίρτζη, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σας συγχαίρω γιατί εμείς ξέρουμε να αναγνωρίζουμε εκείνους που τιμούν και σέβονται την ΑΕΚ. Και ο Σπίρτζης είναι από αυτούς και τον ευχαριστούμε για όσα έκανε για την ΑΕΚ και το γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται δε να ξεχάσει αυτούς που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή. Σήμερα δεν θα ήθελα να πω λέξη για αυτούς που προσπάθησαν να μας στερήσουν αυτό που δικαιούμασταν θα τους κρίνει η ιστορία. Σας ευχαριστώ για την τιμή και εύχομαι πάντα επιτυχίες».

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καιρός έκτακτο δελτίο

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…