Newsroom

Newsroom

H Κυψέλη μετράει τα άστρα – Ο κινηματογράφος Στέλλα επιστρέφει στις 19 Ιουλίου

Μετά από 8 χρόνια κινηματογραφικής σιωπής, ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ ανοίγει ξανά τις πόρτες του στις 19 Ιουλίου 2018 για να υποδεχτεί όχι μόνο τους κατοίκους της Κυψέλης αλλά και όλης της Αθήνας.

5b4f43ae1dc524e61f8b4569

Η εταιρία διανομής Weird Wave, που έχει την έδρα της στην περιοχή της Κυψέλης, αναλαμβάνει τη διαχείριση του θερινού κινηματογράφου και εγγυάται την προβολή ταινιών υψηλού επιπέδου.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ είναι ο πρώτος θερινός που αναβιώνει η Weird Wave, και ο τρίτος κινηματογράφος συνολικά, έχοντας ήδη ανακαινίσει και επαναφέρει στη ζωή 2 χειμερινούς που ήταν εγκαταλελειμμένοι για πολλά χρόνια: το θρυλικό ΑΣΤΟΡ στο κέντρο της Αθήνας που εγκαινιάστηκε το 2015 και την ΑΝΔΟΡΑ στους Αμπελόκηπους που ξανάρχισε να λειτουργεί την άνοιξη του 2018.

Αυτή τη φορά, η Weird Wave επενδύει στη δική της γειτονιά, την Κυψέλη, μια πολυπολιτισμική και ιστορική περιοχή της Αθήνας που έχει στερηθεί εδώ και χρόνια την μαγεία του σινεμά. Βασικός στόχος της Weird Wave είναι πάντα ο ίδιος: να εμπλουτίσει την πολιτιστική ζωή της περιοχής και να ομορφύνει τα βράδια των Αθηναίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να απολαύσουν ταινίες πρώτης προβολής από τον εκλεκτικό κατάλογό της και όχι μόνο.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ έχει προϊστορία: αποτελεί συνέχεια του ΠΙΓΚΑΛ που άνοιξε το 1969 και λειτούργησε ανελλιπώς για 21 καλοκαίρια, μέχρι το 1989. Μετονομάστηκε σε Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ το 1992, όταν ξανάνοιξε από τον Δήμο Αθηναίων, και έκλεισε τις πόρτες του το 2010.

Και φτάνουμε στις 19 Ιουλίου 2018. Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΣΤΕΛΛΑ επιστρέφει πιο «πράσινος» από ποτέ, ανανεωμένος (με 220 καθίσματα και διάσπαρτα τραπεζάκια) και έτοιμος να υποδεχτεί παλιούς θαμώνες και νέους κινηματογραφόφιλους εκεί που ήταν πάντα: στο νούμερο 34 της οδού Τενέδου, στην Φωκίωνος Νέγρη.

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας (19-25 Ιουλίου 2018), το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

του Σαντιάγκο Μίτρε με τον Ρικάρντο Νταρίν στον πρωταγωνιστικό ρόλο:

Πέμ. – Κυρ.: 20.50 – 23.00

Δευ. – Τετ.: 23.00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 3: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (Μεταγλ.)

του Γκέντι Ταρτακόφσκι:

Δευ. – Τετ.: 20.50

Γενική Είσοδος: 7 €

Κάθε Τρίτη & Τετάρτη: 5 €

Από αυτή την Πέμπτη, η Κυψέλη μετράει τ’ αστέρια… ξανά!

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…