Newsroom

Newsroom

Προσπαθούν να «προσελκύσουν» τους θυμωμένους νέους με εύκολα θέματα στις πανελλαδικές;

Άτυπη οδηγία για βατά θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις

5323826

Το προηγούμενο διάστημα αρκετά μέσα και sites φιλικά προς τη ΝΔ, έκαναν λόγο για πρωτοβουλίες Μητσοτάκη ώστε να σωθεί το κυβερνητικό ναυάγιο με τους νέους ψηφοφόρους.

Μάλιστα, υπήρξαν και ολόκληρα άρθρα που ανέλυαν τη στρατηγική και την εκστρατεία του επιτελείου Μητσοτάκη για να κερδηθεί το δύσκολο στοίχημα της νεολαίας. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά σε ένα από αυτά τα δημοσιεύματα: 

«Με την αναγνώριση ότι οι δυναμικές ηλικίες – δηλαδή οι 17άρηδες και οι 30άρηδες στους οποίους προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρίξει όλες τις δυνάμεις του στην τελική ευθεία για τις κάλπες του 2019 – αποτελούν «κλειδί» εξελίξεων, ο προβληματισμός βαθαίνει για το πώς η κυβέρνηση θα καλλιεργήσει μια περισσότερο ελκυστική εικόνα αποκτώντας ερείσματα αποδοχής.

Οσο και αν το Μαξίμου αισιοδοξεί για αναστροφή του αρνητικού περιβάλλοντος μέσα από στοχευμένες κινήσεις, έχει απέναντί της τόσο την Κουμουνδούρου, που προσπαθεί και αυτή να διευρύνει την επιρροή της στη νεολαία, όσο και τις μετρήσεις της κοινής γνώμης».

Σήμερα όλως τυχαίως, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως  υπάρχει άτυπη οδηγία για βατά θέματα στις πανελλαδικές λόγω ειδικών συνθηκών.

Σύμφωνα λοιπόν, με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», έχει δοθεί αρμοδίως άτυπη οδηγία ώστε να συνεκτιμηθεί η δύσκολη συγκυρία σε ότι αφορά στον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων. 

Βέβαια, το δημοσίευμα εξηγεί πως η συγκεκριμένη οδηγία δόθηκε λόγω της πανδημίας, έλα όμως που κάποιος θα μπορούσε να πει πως «ταιριάζει γάντι» στην προαναγγελθείσα κυβερνητική επιχείρηση προσέλκυσης των θυμωμένων νέων.

«Η πανδημία βάζει το στίγμα της στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Λόγω της πολύμηνης καραντίνας, οι τελειόφοιτοι έχουν διδαχθεί την ύλη κατά κύριο λόγο –σε σχολεία και φροντιστήρια– με τηλεκπαίδευση, έχουν αποξενωθεί, έχουν χάσει τις λιγοστές ώρες χαλάρωσης με φίλους ή σε αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για πρωτοφανή, εκπαιδευτική και ψυχοσωματική, κατάσταση για τα παιδιά.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει δοθεί αρμοδίως άτυπη οδηγία να προσμετρηθούν οι συνθήκες για τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων.

Αυτό στην πράξη σημαίνει θέματα που θα επιτρέπουν στους υποψηφίους να «πιάσουν» με ευκολία το ψυχολογικό όριο του 10. Αλλωστε, φέτος ανοίγει μια νέα σελίδα για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταπολιτευτικά, καθώς θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής, εξαιτίας της οποίας θα μείνουν κενές θέσεις σε ΑΕΙ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…