Newsroom

Newsroom

H κυβέρνηση προετοιμάζει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Μετά τις δηλώσεις Χαρακόπουλου και η Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο αύξηση της θητείας. Στο νέο «πολεμοχαρές» αφήγημα της ΝΔ δεν λείπουν προφανώς και τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα

στρατός θητεία

Πληθαίνουν οι κυβερνητικές φωνές και παρεμβάσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και στρατιωτικοποίηση της οικονομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι τελικά ακολουθεί τον Ερντογάν στο «χορό» των φθηνών αλλά επικίνδυνων εντυπωσιασμών και την ίδια ώρα προσπαθεί να εκπέμψει το μήνυμα προς την κοινωνία…«καθίστε καλά γιατί επίκειται πόλεμος».

Το ζήτημα μπορεί να εγκαινιάστηκε από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, ωστόσο αυτή τη φορά συνέχεια στο θέμα έδωσε η «συνετή» Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, σε ομιλία της στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις», αφού πρώτα αποτίμησε θετικά την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000 δήλωσε: «Κατά τη δική μου γνώμη, η κυβέρνηση μπορεί να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει υποχρεωτική θητεία στα 18, επίσης οφείλουμε να πούμε ανοικτά ότι η επιμύκηνση της θητείας ιδιαίτερα στο Στρατό Ξηράς αλλά και στα άλλα όπλα δεν μπορεί να είναι ταμπού». Μάλιστα, πρόσθεσε: «Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ανοίξουμε με θάρρος και χωρίς φόβο για το πολιτικό κόστος».

Η Ν. Μπακογιάννη συνεχίζοντας έκανε και δύο σχετικές αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας: «Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της στρατιωτικής θητείας. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει υποχρεωτική θητεία στα 18». «Η επιμήκυνση της θητείας ιδιαίτερα στον στρατό ξηράς, αλλά και στα άλλα όπλα, δεν μπορεί να είναι ταμπού. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξουμε, με θάρρος και χωρίς φόβο για πολιτικό κόστος».

xbakoyianno thitia.jpg,qitok=3P2lRkMd.pagespeed.ic.PO4utm yPu

Είχε προηγηθεί η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ και προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη αύξησης της θητείας υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η χώρα μας λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και απέναντι στο δίκαιο της ισχύος,, που επιδεικνύουν οι Τούρκοι με τις προκλητικές αυτές συμπεριφορές, προτάσσει την ισχύ του δικαίου, αξιοποιεί τις συμμαχίες της και προσπαθεί συνταυτισμένη με αυτές τις συμμαχίες να σταθεί απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων», δήλωσε εισαγωγικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Για να προσθέσει «αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, χρειάζεται εγρήγορση και διπλωματική, αλλά εγώ τολμώ να πω και κάτι που έχει πολιτικό κόστος. Μειώνεται ο πληθυσμός και γηράσκει.

Άρα πέρα από τη συνολική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που χρειάζονται μέτρα, και η κυβέρνηση κινείται προς αυτό και είναι πολύ σημαντικό –στον νέο προϋπολογισμό υπάρχει το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται- οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι καθαρά το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ