H κυβέρνηση δίνει δύο μήνες… τράτο για τα 50GB μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr

Διορθωτικές κινήσεις από την κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του Documento 

bruce wem SR8Fdu9T73A unsplash

Μετά τον σάλο για το χρονικό όριο τριών μηνών στην κατανάλωση των 50GB που θα δοθούν σε μαθητές Λυκείου εν είδει εμβολιαστικού κινήτρου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταθέσει νομοτεχνική βελτίωση προσθέτοντας ακόμα δύο μήνες. Έτσι, η κυβερνητική «γαλαντομία» από τους τρεις θα φτάσει τους πέντε μήνες!

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το πακέτο «Freedom Pass/Data» παραμένει σε ισχύ για διάρκεια τριών μηνών μετά την ημερομηνία ενεργοποίησής του και στη συνέχεια απενεργοποιείται χωρίς απαραιτήτως να έχει καταναλωθεί.

Η διάσταση αυτή δεν είχε διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, προκαλώντας το ερώτημα ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο χρονικός «κόφτης» και αν αποτελούσε απαίτηση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Το εν λόγω ζήτημα σχολίασε στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΧΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία διαρκείας». «Μετά τα 1.200 ευρώ, που έγιναν 100, σήμερα μάθαμε ότι οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για data λήγουν στο τρίμηνο. Υποσχέσεις τριμήνου, κοροϊδία διαρκείας. Μαζί με τα data όμως τελειώνει και ο χρόνος μιας κυβέρνησης, που ξέρει μόνο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των λίγων» σημειώνει στην ανάρτησή του.

Στους πέντε μήνες μετά την κατακραυγή

Υπό τον φόβο ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ και η συγκεκριμένη εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το φιάσκο για τα 1.200 ευρώ αναφορικά με το πρώτο ένσημο των νέων έως 29 ετών, η κυβέρνηση σύρεται σε νομοτεχνική βελτίωση, η οποία θα προσθέσει άλλους δύο μήνες στο χρονικό όριο κατανάλωσης των 50GB.

Τη νομοτεχνική βελτίωση παρουσίασε στην Ολομέλεια ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. «Η ενεργοποίηση θα ισχύει από την ημέρα που γίνεται και για πέντε μήνες. Εδώ, γίνεται η σχετική διόρθωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς και απάντησε στην κριτική περί φιλοδωρήματος επικαλούμενος την επιτυχία των αντίστοιχων πρωτοβουλιών που είχαν προηγηθεί.

«Θα την φτιάξει ιδιώτης την πλατφόρμα;»

Η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε η επίμαχη τροπολογία, Τάνια Ελευθεριάδου, χαρακτήρισε «παροχή αξίας 20 ευρώ» τα 50GB. «Αν τα παιδιά κατεβάσουν τέσσερις ταινίες, έχουν τελειώσει τα GB με τα οποία θέλετε να τους εξαγοράσετε» εξήγησε και κάλεσε τον Γ. Γεωργαντά να διευκρινίσει αν η πλατφόρμα θα δημιουργηθεί από μηχανικούς του Δημοσίου ή από ιδιώτη.

Ο υφυπουργός δήλωσε άγνοια για τον τρόπο που θα δημιουργηθεί η πλατφόρμα, πετώντας το «μπαλάκι» της ευθύνης στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, η οποία υπάγεται στον Κυριάκο Πιερρακάκη. «Η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση του έργου και όταν αυτό το έργο προχωρήσει -δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα προχωρήσει- θα έρθει στη δημοσιότητα ό,τι κρίνεται αναγκαίο», ήταν η απάντηση του κ. Γεωργαντά.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…