Η κυβέρνηση διαψεύδει τις φαντασιώσεις της Bild

Κατηγορηματικά διέψευσαν οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος το αποκύημα φαντασίας της Bild. Η γερμανική εφημερίδα για κάποιον ανεξήγητο λόγο δημοσίευσε πως η Ελλάδα προτίθεται να παραιτηθεί από την απαίτηση για τη δόση των 8 δισ. ευρώ μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ΥΠΟΙΚ να δηλώνουν από κοινού πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Συγκεκριμένα, η φαντασία του συγκεκριμένου συντάκτη της Bild οργίασε, καθώς επινόησε ότι η Αθήνα προτίθεται να παραιτηθεί από την επόμενη δόση, εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες.

Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να χρειαστεί νέο δάνειο. Υπογραμμίζει, δε, ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

«Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του. 

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτό που είπα χθες. Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» είπε αρχικά

ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν είναι ζήτημα γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως μία εκταμίευση χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετά καλή για να αναστρέψει την ελληνική οικονομία».