Η κυβέρνηση διαψεύδει τις φαντασιώσεις της Bild

Κατηγορηματικά διέψευσαν οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος το αποκύημα φαντασίας της Bild. Η γερμανική εφημερίδα για κάποιον ανεξήγητο λόγο δημοσίευσε πως η Ελλάδα προτίθεται να παραιτηθεί από την απαίτηση για τη δόση των 8 δισ. ευρώ μετά το κλείσιμο της β' αξιολόγησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον ΥΠΟΙΚ να δηλώνουν από κοινού πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

5703dcfc1dc5246d5c8b4759 3

Συγκεκριμένα, η φαντασία του συγκεκριμένου συντάκτη της Bild οργίασε, καθώς επινόησε ότι η Αθήνα προτίθεται να παραιτηθεί από την επόμενη δόση, εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες.

Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να χρειαστεί νέο δάνειο. Υπογραμμίζει, δε, ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

«Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του. 

«Η Bild διαστρέβλωσε αυτό που είπα χθες. Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» είπε αρχικά

ο ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν είναι ζήτημα γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Όμως, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως μία εκταμίευση χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετά καλή για να αναστρέψει την ελληνική οικονομία».

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…