"Η κυβέρνηση απαιτεί από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για το πόθεν έσχες της συζύγου του"

Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με αφορμή τις αποκαλύψεις του Documento για το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συζύγου του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απαιτεί από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσει για το πόθεν έσχες της συζύγου του».

Ο κ. Τζανακόπουλος παρέθεσε ταυτόχρονα σειρά ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον συγκεκριμένα να απαντήσει γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες της συζύγου του, πόσο κόστισε το ακίνητο που αγόρασε εκείνη στο Παρίσι, από πού προήλθαν τα χρήματα και αν είναι αληθές ότι η σύζυγός του είχε εταιρία με τον πρώην σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ και στα Panama Papers.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ρίξει άπλετο φως καταθέτοντας το πόθεν έσχες της συζύγου του στις αρμόδιες αρχές». «Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να παριστάνει τον ντέτεκτιβ. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις καταθέτοντας το πόθεν έσχες της συζύγου του» πρόσθεσε. «Τα ερωτήματα που θέτουμε δεν αφορούν την προσωπική ζωή του. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικό πρόσωπο, αρχηγός κόμματος, βουλευτής και πρώην υπουργός. Αφού δεν έχει τίποτα να κρύψει, γιατί δεν προχωρά σε αυτή την απλή κίνηση;» διερωτήθηκε. Υπενθύμισε δε ότι το βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τέτοια ζητήματα είναι εξαιρετικά βεβαρημένο τόσο λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση της Siemens, όσο και λόγω του Κήρυκα Χανίων και των δανείων του. 

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε παράλληλα τη ΝΔ ότι ακολουθεί μια πολιτική συκοφαντιών και ασυναρτησίας επισημαίνοντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει επιδοθεί σε ακατάσχετη χυδαιολογία και ότι χθες επανέλαβε ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση. «Σε αντίθεση με αυτή την επικίνδυνη γραμμή η κυβέρνηση εργάζεται με γνώμονα το κλείσιμο της αξιολόγησης», είπε και πρόσθεσε ότι «σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη σε αυτό το μέτωπο» εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί και ο στόχος για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι έκανε ό,τι και στα Τέμπη. Δηλαδή τίποτα

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…

Φρίκη στην Αίγυπτο: Δικάζεται η μητέρα που αποκεφάλισε τον 5χρονο γιο της και έπειτα έφαγε το κεφάλι του

Φρίκη στην Αίγυπτο: Δικάζεται η μητέρα που αποκεφάλισε τον 5χρονο γιο της και έπειτα έφαγε το κεφάλι του

Η 29χρονη Χασσάν είχε παραληρηματικές ιδέες ότι οι συγγενείς της έκαναν μάγια στον γιο της.