Η Κομισιόν στο πλευρό της Ελλάδας για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Απαντητική επιστολή της Κομισιόν στην Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος ευθυγραμμίζεται πλήρως με το πόρισμα της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

58a57abd1dc5244f7a8b47bf

Συγκεκριμένα, πριν από έναν μήνα, στις 9 Μαρτίου 2017, η Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο του Ελληνικού Προγράμματος (FAWG: Financial Assistance Working Group), απέστειλε μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, επιστολή προς τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών – Κομισιόν, ΔΝΤ, ΕΚΤ και EMΣ, ζητώντας τους για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα «να λάβουν υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο και στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των απολύσεων, της συνδικαλιστικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Στην επιστολή εκείνη, την οποία υπέγραφε ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, οι Θεσμοί καλούνταν να ενημερώσουν το Ευρωκοινοβούλιο «σχετικά με την εκτίμησή τους για την έκθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων (Expert Group) που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των ρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και τις συστάσεις της» καθώς και «σε ποιο βαθμό την έχουν λάβει υπόψη κατά τη διαμόρφωση των απόψεών τους, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής αγοράς εργασίας».

Χθες, Τρίτη, η Κομισιόν απαντώντας δια των Επιτρόπων της, Πιερ Μοσκοβισί Αρμόδιου Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής και Μαριόν Τύσσεν, Αρμόδιας για θέματα Απασχόλησης, απέστειλε Απαντητική Επιστολή προς την Ομάδα Εργασίας (FAWG) του ΕΚ και τον Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, στην οποία όπως αναφέρεται «η Κομισιόν στηρίζει την πρόταση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή της Κομισιόν, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Η απάντηση της Κομισιόν είναι σε θετική κατεύθυνση – στις προτάσεις του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων περιλαμβάνεται με σαφήνεια η επαναφορά ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ως μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μένει να μετατραπεί και σε πράξη, μέσα από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πρόγραμμα αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Προγράμματος».

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή