Η Καταλονία σκέφτεται περιφερειακές εκλογές – Εν αναμονή δηλώσεων του Κάρλες Πουτζδεμόν

Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν αναμένεται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή περιφερειακών εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να δώσει τέλος στο αδιέξοδο μεταξύ της κυβέρνησης της Μαδρίτης και των καταλανών αυτονομιστών που επιδιώκουν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία.

59f1cf601dc524e24a8b4684

Συγκεκριμένα, ο Κάρλες Πουτζδεμόν αναμένεται να κάνει επίσημη ανακοίνωση σήμερα στις 13:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας) και ίσως προχωρήσει σε άμεση διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου χωρίς να ανακηρύξει ανεξαρτησία, με στόχο να αποφύγει την κατάργηση της αυτονομίας της περιφέρειας από την ισπανική Γερουσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia ο Κάρλες Πουτζδεμόν έλαβε την απόφαση αυτή για να πείσει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνου Ραχόι να μην επιβάλει την άμεση κυριαρχία του στην περιοχή.

Η κήρυξη εκλογών θα μπορούσε είτε να ενισχύσουν την εντολή του Πουτζδεμόν εάν κερδίσουν κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας, είτε να του επιτρέψουν μια χαριτωμένη έξοδο. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…