H Καϊλή… σαμποτάρει την έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη; – Νέα αποκάλυψη του POLITICO

Ένας νέος εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αναδύεται

5561342

Μια «ανίερη» συμμαχία μεταξύ του ΕΛΚ και της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή φαίνεται να έχει συναφθεί, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα σε ειδικό newsletter για θέματα κυβερνοασφάλειας το POLITICO.

Σύμφωνα με το διεθνές περιοδικό, στις Βρυξέλλες, τρεις μεγάλες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, η Αριστερά, το Renew και το ECR, ζητούν από τον πρόεδρο της επιτροπής PEGA να καλέσει τα δύο θύματα παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, τον Θανάση Κουκάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ακρόαση που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου, ενώ παράλληλα απαιτούν να οργανωθεί αποστολή της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα προς αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA, ο οποίος είναι και μέλος Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μπλοκάρει τις συγκεκριμένες προτάσεις.

To POLITICO όμως, αποκαλύπτει ότι στο πλευρό του ΕΛΚ, φαίνεται πως τάσσεται και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, η οποία φέρεται να είπε ότι «η Επιτροπή να πάει πρώτα σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware» και ότι «αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα». Ταυτόχρονα, παραπέμπει την ακρόαση Κουκάκη και Ανδρουλάκη στις καλένδες, σημειώνοντας ότι «εν πάση περιπτώσει, Ανδρουλάκης και Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα».

Την ίδια ώρα, πηγές προσκείμενες στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τις οποίες επικαλείται σε δημοσίευμα η Αυγή, κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια, αναφορικά με τη στάση της Εύας Καϊλή καθώς επίσης και για τη σύμπλευσή της με το ΕΛΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το συγκεκριμένο άρθρο στο newsletter, η ευρωπαϊκή έκδοση του POLITICO είχε για αρκετές ώρες σήμερα στην ιστοσελίδα του ως πρώτο θέμα το ρεπορτάζ για τα όσα διεμείφθησαν στην ελληνική βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο Μητσοτάκης επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης της Βουλής την Παρασκευή (26/8), ο Μητσοτάκης κρύφτηκε και αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί είχε παραβιαστεί το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη, επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της αριστερής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το χακάρισμα ως «εγκληματική πράξη» και είπε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Μητσοτάκη θα πρέπει να οδηγήσει στην παραίτησή του.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει εθνικές εκλογές το αργότερο το επόμενο έτος, δεσμεύτηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να παραμείνει για να εξασφαλίσει σταθερότητα απέναντι στις απειλές από ξένες δυνάμεις – που δεν κατονομάζονται».

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…