H καυστική απάντηση του Mάριου Κάτση στον Πιερρακάκη για το σκάνδαλο Πάτση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εμφανώς ενοχλημένος από τα ερωτήματα που του έθεσε ο Μάριος Κάτσης, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για «λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο σκοπίμως να παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου προς όφελος των πολιτών, αυτού της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους».

pierrakakis kyriakos

Μετά από μέρες σιωπής εξαιτίας του σκανδάλου Πάτση, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποφάσισε να αφήσει τις διαρροές και να εμφανιστεί, καθώς αποκαλύφθηκε η χρυσή μπίζνα…. ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ που φέρει την υπογραφή του. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης όχι μόνο δεν απαντά στο παραμικρό, αλλά αντιθέτως προκλητικά,  αναφέρει πως έσωσε χιλιάδες ζωές από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για «λάσπη στον ανεμιστήρα με στόχο σκοπίμως να παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου προς όφελος των πολιτών, αυτού της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους».

 

Άμεση ήταν η απάντηση του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριου Κάτση όποιος του απάντησε καυστικά: «Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, κρύβεται στην επιφάνεια. Ο κ. Πιερρακάκης επιτέλους άφησε την τακτική του κρυπτόμενου που δεν απαντά ποτέ και σε τίποτα και επέλεξε μια άλλη: Να κρυφτεί στην επιφάνεια. Αυτό γιατί στην μακροσκελή του ανακοίνωση δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα και κατέφυγε σε αυτοαναφορικές γενικολογίες»

σημείωσε ο Μάριος Κάτσης και υπενθύμισε στον υπουργό τα «ερωτήματα που έκανε πως δεν άκουσε: Έχει να πει κουβέντα για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ τη μια σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρίας, την άλλη σε γαλάζιες ακρίδες όπως ο Πάτσης και η Πιτσίκα και την ανάθεση έργου χρημοτοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του, γεγονός που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη;».

«Να προσθέσουμε και μερικά ακόμη ερωτήματα με βάση την απάντησή του: Τι σχέση έχουν οι παραπάνω αναθέσεις, όλες από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου που προΐσταται, με την διαχείριση της πανδημίας για την οποία μάλιστα καυχιέται αλαζονικά πως έσωσε χιλιάδες ζωές ενώ είναι η Ελλάδα είναι πρώτη σε νεκρούς ανά εκατομμύριο σε όλη τη Δυτική Ευρώπη;

Επιπροσθέτως, αν μόνο το 2% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής είναι με απευθείας αναθέσεις, μπορεί να μας απαντήσει τι ποσοστό του συνόλου των συμβάσεων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του είναι με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών που οφείλουν να χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ορίζει ο 4412/2016 και όχι η ΠΝΠ του covid19 που έχει παρατείνει πολλάκις;».

«Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτούς που γκρεμίζουν στον εθνικό στόχο της Ψηφιακής μετάβασης και όχι σε αυτούς που χτίζουν, να του υπενθυμίσουμε ότι πατάει πάνω στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος από το βήμα της Βουλής» κατέληξε ο Μάριος Κάτσης.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…