Η κ. Στουρνάρα ήθελε να συσκοτήσει την υπόθεση αναφέρει ο συνήγορος Βαξεβάνη

«Για να κριθεί αν το επίδικο δημοσίευμα είναι αληθές, θα πρέπει το δικαστήριό σας να διερευνήσει αν ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο του πορίσματος των ελεγκτών Υγείας» ανάφερε κατά την έναρξη της αγόρευσής του ο Γιάννης Μαντζουράνης.

NewsRoom 26/02/2018 | 14:32

 Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμα είναι αληθές και επανέλαβε εμφατικά το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του δημοσιογράφου για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Μαντζουράνης επεσήμανε το γεγονός ότι η Λίνα Νικολοπούλου δεν έκανε μήνυση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ προηγούμενου τεύχους του Hot Doc στο οποίο καταγράφονταν με λεπτομέρειες τα συμπεράσματα των ελεγκτών για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις σχέσεις του με την εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά επέλεξε να κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιογράφου για μία και μόνο αναφορά, σ' ένα τεύχος που αναφερόταν γενικά στις ρεμούλες του ΚΕΕΛΠΝΟ και στο πάρτι που γενικώς γινόταν μέσω της διαφήμισης.

Ως προς τις αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ και το γεγονός ότι «βάφτισε» κολλητικό τον καρκίνο, φράση την οποία η πλευρά της κ. Νικολοπούλου ερμηνεύει ως προσπάθεια του Βαξεβάνη να προσάψει και στην ίδια ευθύνες, ο Γιάννης Μαντζουράνης εξήγησε πως προκύπτει σαφώς ότι η λέξη «βάφτισαν» αφορά αποκλειστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ από το οποίο τελικώς ωφελήθηκε η εταιρία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη. Εξάλλου, ο κ. Μαντζουράνης υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που η εταιρία της κ. Νικολοπούλου πήρε χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ τότε εμμέσως πλην σαφώς προκύπτει ότι πήρε χρήματα η οικογένεια Στουρνάρα.

Μιλώντας για τις περιβόητες πια διαφημίσεις για τον καρκίνο τις οποίες η εταιρία της Λίνας Νικολοπούλου είχε αναλάβει, ο Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε ότι δεν είχε καν ερωτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο παρότι αυτό ήταν αρμόδιο να πάρει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ με λεπτομέρειες παρουσίασε τα στοιχεία εκείνα που καταδεικνύουν ότι ο διαγωνισμός τον οποίο τελικά κέρδισε τελικά η εταιρία της κ. Στουρνάρα και αφορούσε τα διαφημιστικά σποτ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον καρκίνο, ήταν προβληματικός.

Είναι ενδιαφέρον ότι αναλύωντας το πόρισμα των επιθεωρητών Υγείας για το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο η πλευρά της Λίνας Νικολοπούλου αμφισβήτησε με το σκεπτικό ότι δεν διαπίστωσε ποινικές ευθύνες αλλά εξέφραζε αμφιβολίες, ο κ. Μαντζουράνης ξεκαθάρισε πως οι επιθεωρητές ζητούν ξεκάθαρα την παραπομπή της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για το αδίκημα της απιστίας. Διαβάζοντας το σχετικό απόσπασμα, εξήγησε ότι πράγματι στο σκεπτικό τους εκφράζουν αμφιβολία στο διατακτικό ωστόσο είναι σαφείς ζητώντας παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Υπογράμμισε επίσης ο Γιάννης Μαντζουράνης εκείνο που κατά την απολογία του τόνισε ο Βαξεβάνης. Ότι δηλαδή η πλευρά της Λίνας Νικολοπούλου δεν παρουσίασε τα στοιχεία εκείνα από τα οποία θα προέκυπτε ότι το διαφημιστικό της έργο ήρθε σε πέρας, παρότι από το πρώτο δικαστήριο ισχυρίζεται πως αυτά τα παραστατικά υπάρχουν. «Αν υπήρχαν στοιχεία που να αποδείκνυαν τον ισχυρισμό τους, θα τα είχαν προσκομίσει» σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης και συμπλήρωσε ότι «η κ. Στουρνάρα μπορούσε να φέρει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσα λένε οι επιθεωρητές είναι μπαρούφες, αλλά δεν τον έκανε. Και δεν το έκανε όχι για την ήθελε, αλλά γιατί δεν μπορούσε. Γιατί ήθελε να συσκοτήσει την υπόθεση».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέλυσε τη σταδιοδρομία του Γιάννη Στουρνάρα στα δημόσια πράγματα εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, εξηγώντας πως ως πρόσωπο της μόνιμης επικαιρότητας που κατέχει επιτελικές θέσεις και σήμερα είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν μπορεί παρά να δέχεται σκληρή και αυστηρή κριτική. Όπως άλλωστε και η επιχειρηματίας σύζυγός του. Ζήτησε κλείνοντας από το δικαστήριο, να κηρύξει τον Κώστα Βαξεβάνη αθώο.