Newsroom

Newsroom

Η Interpol έβγαλε λίστα με ύποπτους τζιχαντιστές στην Ιταλία – Φόβοι για εξάπλωση στην Ευρώπη

Έναν κατάλογο με 50 ύποπτους τζιχαντιστές δημιούργησε η Interpol η οποία πιστεύει ότι πρόσφατα έφθασε στην Ιταλία ένα πλοίο με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να περάσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

5a71ea2d1dc524fc1c8b4591

Ο κατάλογος που συγκέντρωσε ο Guardian συντάχθηκε από τη γενική γραμματεία της Interpol. Απεστάλη στις 29 Νοεμβρίου στο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο στη συνέχεια το διένειμε σε εθνικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ύποπτοι που απαριθμούνται είναι όλοι Τυνήσιοι υπήκοοι, ορισμένοι από τους οποίους εντοπίστηκαν από αξιωματούχους όταν εκφορτώθηκαν στην Ιταλία. Το έγγραφο παρουσιάζει τα ονόματα, τα επώνυμα και τις ημερομηνίες γεννήσεών τους.

Περίπου 5.500 Τυνήσιοι πιστεύεται ότι έχουν ταξιδέψει στην επικράτεια της Ίσιδας στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν για την τρομοκρατική ομάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Τώρα, μετά την κατάρρευση του «χαλιφάτου», οι κυβερνήσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι πρώην μαχητές μπορεί να προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Ευρώπη.

Τέσσερις από τους πιθανολογούμενους μαχητές του ΙSIS στον κατάλογο της Interpol είναι ήδη γνωστοί στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς πληροφοριών. Ένας από αυτούς «μπορεί να έχει ήδη διασχίσει τα ιταλικά-γαλλικά σύνορα, για να φτάσει στο Gard, ένα τμήμα της νότιας Γαλλίας, στην περιοχή Occitanie», υποστηρίζει ο οργανισμός.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Guardian συγκέντρωσε έναν κατάλογο της Interpol με 173 πιθανολογούμενους Ισραηλινούς μαχητές, τους οποίους είπε ότι θα μπορούσαν να έχουν εκπαιδευτεί για επιθέσεις στην Ευρώπη, ως εκδίκηση για τις στρατιωτικές ήττες του ομίλου στη Μέση Ανατολή.

«Η Interpol αποστέλλει τακτικά ειδοποιήσεις και ενημερώσεις στα εθνικά κεντρικά γραφεία (κεντρικές τράπεζες) σχετικά με τους καταζητούμενους τρομοκράτες και εγκληματίες μέσω του ασφαλούς παγκόσμιου δικτύου αστυνομικών επικοινωνιών του οργανισμού», δήλωσε εκπρόσωπος της Interpol στον Guardian.

Ένας Ευρωπαίος αξιωματικός για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δήλωσε στον Guardian ότι οι Τυνήσιοι στον πιο πρόσφατο κατάλογο πιστεύεται ότι έφτασαν στη Σικελία από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2017 με αλιευτικά σκάφη ή μικρά σκάφη τα οποία στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στην παραλία.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα