H  Initiative πήρε 411.985 ευρώ για να μοιράσει τη διαφήμιση, ενώ θα μπορούσε να γίνει δωρεάν

Τα χρήματα αυτά θα μπορούσε το ελληνικό Δημόσιο να τα γλιτώσει καθώς η διανομή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την απευθείας ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρεία.

μενουμε σπιτι Medium

Σε 411.985 ανέρχεται η αμοιβή της διαφημιστικής εταιρείας Initiative όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με τη μόνη διαφορά ότι τα χρήματα αυτά θα μπορούσε το ελληνικό Δημόσιο να τα γλιτώσει καθώς η διανομή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς την απευθείας ανάθεση σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, η απευθείας ανάθεση στην Initiative, του μοιράσματος των διαφημιστικών κονδυλίων είναι κάτι που θα απαγορευόταν διά ροπάλου εάν δεν είχε ψηφιστεί προηγουμένως η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Για να γίνει ανάθεση χωρίς καν την πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες, σημαίνει πως η συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να έχει χαρακτηριστικά και παροχή υπηρεσιών που την καθιστούν μοναδική. Διαφορετικά η ανάθεση και οι δαπάνες είναι παράνομα.

Επιπλέον, η κρατική διαφήμιση θα μπορούσε να δοθεί απευθείας από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ. Όπως είχε γίνει για παράδειγμα την περίοδο που στην επικαιρότητα βρισκόταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Η τότε κυβέρνηση και ειδικότερα ο τότε υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ανέλαβε τη δημιουργία και διανομή του διαφημιστικού υλικού το οποίο δόθηκε απευθείας στα ΜΜΕ προκειμένου η ελληνική κοινωνία να ενημερωθεί για ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Δεν επελέγη καμία εταιρεία αλλά το ίδιο το κράτος διένειμε τα κονδύλια αυτά.

Στην παρούσα περίπτωση ωστόσο δε συνέβη το ίδιο. Αντί να διανείμει τα κονδύλια απευθείας η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία να το πράξει. Ο λόγος είχε να κάνει με το γεγονός πως η εταιρεία δεν υποχρεούται να δημοσιοποιήσει στη Διαύγεια τα ποσά που λαμβάνει κάθε ΜΜΕ, όπως θα έπρεπε να πράξει αντίστοιχα εάν τη διανομή αναλάμβανε κάποιο υπουργείο ή γραμματεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 Πηγή: documentonews.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…