Η γυναίκα του Καίσαρα… δεν αρκεί να στέλνει εξώδικα

Μόλις χθες, ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους απευθυνόμενος στα κράτη-μέλη, που θα πρέπει, όπως δήλωσε, να συμφωνήσουν κατά τη συνεδρίαση του ECOFIN, της προσεχούς Τρίτης, να βάλουν στη μαύρη λίστα τις χώρες - φορολογικούς "παραδείσους". "Οι εταιρείες οφσόρ είναι βαμπίρ που το μόνο που τους πλήττει είναι το φως της δημοσιότητας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί... που αριστερό δεν τον λες.

5a1ea8751dc52491748b459d

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Εδώ στη χώρα μας, το όνομα της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της ντροπής των Paradise Papers και ο αντιπρόεδρος του ίδιου κόμματος, δηλώνει γεμάτος καμάρι, αναφερόμενος στην φοροαποφυγή των πλουσίων, πως: “όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις“.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έστειλε χθες εξώδικα σε δύο υπουργούς και τρεις διευθυντές εφημερίδων επειδή τη «συνέδεσαν» με τον Τζον Σφακιανάκη, τον οποίο ο πρωθυπουργός κατονόμασε στη Βουλή, ως τον πραγματικό μεσάζοντα στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για να το κάνουμε “πενηνταράκια”… η Μαρέβα Μητσοτάκη στέλνει εξώδικά σε όποιον αναφέρει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με τον οποίο ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, την Endeavor. Για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, δηλαδή, ο συσχετισμός της με την εταιρεία, της οποίας το Ελληνικό τμήμα έχει ιδρύσει η ίδια, είναι συκοφαντική δυσφήμηση.

Μετά την επιχειρηματική συνεργασία στην MG CAPITAL με τον Σταύρο Παπασταύρου, τα ξεχωριστά και «εν διαστάσει» πόθεν έσχες με τον Κυριάκο, το «σπίτι του Βολταίρου» στο Παρίσι και τα Paradise Papers… η Μαρέβα Μητσοτάκη «κατορθώνει» να εμπλέκεται σε άλλη μία υπόθεση. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται το να συζητιέται στη Βουλή μια υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, και να εμπλέκεται -πάλι- με οποιονδήποτε τρόπο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε, τα διευκρινιστικά non paper και οι ανακοινώσεις της ΝΔ για τη Μαρέβα, να είναι πιο συχνά και από τις εμφανίσεις του Άδωνη Γεωργιάδη σε τηλε-παράθυρα.

Και το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι το εξής: Αφού η ΝΔ είχε βάλει στο κάδρο της ευθύνης τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο, γιατί η όποια διασύνδεση, έστω και φιλολογική, του Τζον Σφακιανάκη με τη Μαρέβα Μητσοτάκη να θεωρείται “βαρύτατη προσβολή” (όπως γράφει στο εξώδικο), αιτία ανακοίνωσης της ΝΔ και ακόμα περισσότερο, αιτία εξωδίκου;

Ας το ξεκαθαρίσουμε, για τα παιδάκια που δεν καταλαβαίνουν: Καμία επίθεση δε γίνεται προσωπικά στη Μαρέβα Μητσοτάκη. Είναι, κατανοητή η προσπάθειά της να προστατέψει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα. Η ιδιότητά της ως σύζυγος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνάρτηση με τις υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά της, δημιουργούν μια -τουλάχιστον- ομιχλώδη ατμόσφαιρα, την οποία και προσπαθεί να ξεδιαλύνει με εξώδικα σε διευθυντές εφημερίδων και πολιτικούς αντιπάλους του συζύγου της. 

Το ποιος εκτίθεται… είναι προφανές!

ΥΓ. To ότι η ΝΔ, μέσα στα δύο χρόνια που πρόεδρος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμπλέκεται ως αντιπολίτευση, σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, από όσες όταν ήταν κυβέρνηση -και σε κάποιες από αυτά εμπλέκεται το όνομα της συζύγου του προέδρου- θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να προβληματίζει τα μετριοπαθή στελέχη του κόμματος. H ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη είναι τελικά σαν ένα μεγάλο ρέμα. Όσο και να «μπαζώσεις» με μιντιακή ομερτά και προστασία… το ποτάμι θα ξεχειλίσει και τα λύματα θα βρουν τον τρόπο να φτάσουν στην επιφάνεια.

ΥΓ2. Είναι αστείο, οι ίδιοι που σχολιάζουν κατ’ εξακολούθηση και με μειωτικό τρόπο, το τι φοράει η Περιστέρα Μπαζιάνα, να διαρρηγνύουν τα νεοφιλελεύθερα ιμάτιά τους για τη δημοσιογραφική έρευνα «σκοτεινών» υποθέσεων που εμπλέκεται, η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…