Newsroom

Newsroom

"Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει" – Ένα υπέροχο animation κατά του κοινωνικού στιγματισμού (video)

Το Κέντρο Ζωής, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, παρουσιάζουν το animation «Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει», που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων στο Κέντρο Ημέρας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ατόμων θετικών στον ιό HIV και εθελοντών του Οργανισμού.

57c4538b1dc5246d088b47d7

Το ταξίδι του Κέντρου Ζωής στον κόσμο του animation έφερε κιόλας τους πρώτους του καρπούς, προβάλλοντας με απλά μηνύματα, γεμάτα νόημα, τη σημασία της εξάλειψης του κοινωνικού στιγματισμού που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS. Ένα animation που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά το κοινωνικό στίγμα, υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Αλεξιάδη, τονίζοντας πως η ζωή είναι ένα καταιγιστικό ταξίδι που αξίζει να το ζούμε, μαζί, με σεβασμό, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση.

Το Κέντρο Ζωής και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μαζί, με σταθμό αυτή τη φορά την Αθήνα, όπου εθελοντές και ωφελούμενοι του Οργανισμού θα δημιουργήσουν ακόμα ένα animation, με στόχο να φιλοξενηθεί μαζί με το «Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει» στο Anima Syros Festival (25-27/09).

Το εργαστήρι κινουμένων σχεδίων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Animasyros #tour15_16 και πρόκειται για σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων για τη διάχυση του περιεχομένου του φεστιβάλ στον τομέα του κινηματογράφου κινουμένων σχεδίων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


Λίγα λόγια για το Κέντρο Ζωής

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991, και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται πλάι σε όσους το προσεγγίσουν, χάρη στην πολύτιμη προσφορά του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά των επισκεπτών του.

Το Κέντρο Ζωής διαθέτει δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετέχει σε αρκετά Ευρωπαϊκά-διακρατικά δίκτυα.

Λίγα λόγια για το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ ΚινουμένωνΣχεδίων + Αγορά, πραγματοποιείται από το 2008, στη Σύρο και διοργανώνεται από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία, ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- Εταιρία Αστικού Πολιτισμού. Το Animasyros περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, καταξιωμένους δημιουργούς και σχολές στο χώρο της τέχνης της εμψύχωσης, ένα τμήμα (Aγορά), που αποτελεί πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και δημιουργίας συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ επαγγελματιών κινουμένων σχεδίων και όπου ανερχόμενοι και καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι δημιουργοί και επαγγελματίες του χώρου, παρουσιάζουν νέες ή/και σε εξέλιξη ταινίες τους καθώς και το καλλιτεχνικό τους έργο, εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά εργαστήρια για παιδιά, νέους επαγγελματίες, ΑμεΑ και άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και άλλες παράλληλες ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, στο δημοτικό κινηματογράφο Παλλάς και στην Πλατεία Μιαούλη (ανοικτές προβολές), ενώ φέτος το Animasyros επεκτείνεται στην Ποσειδωνία (Έπαυλη Τσιροπινά) και στην Άνω Σύρο (Ιερά Μονή Πατέρων Καπουκίνων). Το Animasyros 9.0 θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2016.

Με περισσότερες από 250 ταινίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα, Φοιτητικό Διαγωνιστικό Τμήμα, Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους, Διεθνές & Φοιτητικό Πανόραμα, ειδικές προβολές για παιδιά αλλά και θεματικά αφιερώματα, όπως στις τιμώμενες χώρες, Τουρκία Αυστραλία, σε ταινίες με θεματικό άξονα τον Θρησκευτικό και πολιτιστικό Συγκρητισμό, σε Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ animation και διακεκριμένα studio παραγωγής. Περαιτέρω, πρόκειται να παρουσιαστεί, για δεύτερη χρονιά φέτος, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή το σχέδιο ΑΝΙΜΕΛΣ ΙΙ.

Συγκεκριμένα το έργο που θα παρουσιαστεί φέτος είναι η όπερα του Μ. Ραβέλ Το Παιδί και τα Θαύματα στην δεύτερη σύμπραξη της λυρικής τέχνης με τα κινούμενα σχέδια. Η Αγορά περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συναντήσεις δικτύωσης, pitching sessions και προωθητικές εκδηλώσεις επαγγελματιών από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ακόμη, κάθε χρόνο τα εκπαιδευτικά οπτικοακουστικά εργαστήρια διευρύνονται συμπεριλαμβάνοντας νέες ομάδες-στόχους. Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να διατηρήσει το βιώσιμο πυρήνα προβολής και προώθησης της τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό που έχει ήδη δημιουργηθεί και να αναδειχθεί σε κεντρικό σημείο αναφοράς των επαγγελματιών του χώρου, συνδέοντας δημιουργούς με επαγγελματικούς και καλλιτεχνικούς ομόλογούς τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…