Η Ευρώπη "βλέπει" τον Μπερλουσκόνι ως τον άνθρωπο που θα σώσει την Ιταλία από το λαϊκισμό

Καθώς οι ιταλικές εκλογές πλησιάζουν (4 Μαρτίου), ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και ηγέτης της Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρέθηκε χθες Δευτέρα στις Βρυξέλλες σε μια προσπάθεια να βρει τρόπο να επιστρέψει στην πολιτική αναζητώντας συμμάχους.

5a687b491dc52411188b4634

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος απαγορεύεται να αναλάβει δημόσιο αξίωμα μέχρι το 2019, το κόμμα του θα μπορούσε να νικήσεις στις επικείμενες εκλογές.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι στις Βρυξέλλες που πιστεύουν ότι ο Μπερλουσκόνι αποτελεί το μόνο άνθρωπο που θα μπορούσε να αποτρέψει την άνοδο λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ιταλία.

Μια από τις συναντήσεις του ήταν με τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Με διαβεβαίωσε ότι οι Ευρωπαίοι και οι εξακόσιες χιλιάδες Ιταλοί που βρίσκονται στην Αγγλία, θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που έχουν σήμερα, όταν βγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Η μετανάστευση ήταν ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε. Η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μεσογειακής διαδρομής προς την Ευρώπη και ο Μπερλουσκόνι επιθυμεί να υπάρξει μια βοήθεια ώστε να ενισχυθεί ο έλεγχος στα σύνορα.

«Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων μπορεί να αυξηθεί, προκειμένου να δημιουργηθούν επίσης hotspots στην Ιταλία με φρουρούς που προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων