Newsroom

Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτίει φόρο τιμής στον Χέλμουτ Κολ

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία της ΕΕ που διοργανώνεται μια τέτοια τελετή στη μνήμη ενός ηγέτη

5957386d1dc52460328b4567

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτίει σήμερα φόρο τιμής στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο οποίος πέθανε στις 16 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών, με μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, πριν τον ενταφιασμό του στη Γερμανία. Η ιδέα της τελετής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι ο μοναδικός εν ενεργεία Ευρωπαίος αξιωματούχος που έχει συνεργαστεί με τον Κολ

Περισσότερες από 40 αντιπροσωπείες αναμένονται στο Στρασβούργο, με τους περισσότερους Ευρωπαίους ηγέτες να είναι παρόντες. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της. Από την πλευρά των ΗΠΑ παρών θα είναι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και από αυτή της Ρωσίας ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Επίσης αναμένονται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο.

Η τελετή θα διαρκέσει δύο ώρες από τις 11:00 ως τις 13:00 (τοπική ώρα, 12:00 με 14:00 ώρα Ελλάδας). Στη συνέχεια η σορός του Κολ θα μεταφερθεί στο Σπάιερ της Γερμανίας όπου θα ενταφιαστεί. Η οικογένεια του πρώην καγκελαρίου αρνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσημη κρατική κηδεία.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…