Newsroom

Newsroom

H ευχή του Αλέξη Τσίπρα για τα τρία χρόνια του Documento

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει το Documento «όαση αλήθειας σε μία έρημο τοξικής προπαγάνδας, δολοφονίας χαρακτήρων και fake news».

2117909

Τις δικές του ευχές έστειλε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την κυκλοφορία της εφημερίδας.

Στη δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει το Documento «όαση αλήθειας σε μία έρημο τοξικής προπαγάνδας, δολοφονίας χαρακτήρων και fake news».

Μάλιστα, δε διστάζει να κάνει σαφή αναφορά στις συνεχείς προσπάθειες οικονομικού στραγγαλισμού της εφημερίδας από οικονομικά αλλά και πολιτικά κέντρα, τα οποία έχει αποκαλύψει με καταγγελίες του το Documento. «Στάθηκε και στέκεται όρθιο απέναντι σε εκβιασμούς, διώξεις και συκοφαντίες, αντιστέκεται στην προσπάθεια στραγγαλισμού του από εκείνους που θέλουν τη δημοσιογραφία υπηρέτρια κάθε είδους ιδιοτέλειας και συμφερόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του προς την εφημερίδα.

Ολόκληρο το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας έχει ως εξής:

«Στα τρία χρόνια της κυκλοφορίας του το Documento υπήρξε μία όαση αλήθειας σε μία έρημο τοξικής προπαγάνδας, δολοφονίας χαρακτήρων και fake news που παράγουν και διακινούν μεγάλα συστημικά ΜΜΕ. Αποκάλυψε σκάνδαλα και καταχρήσεις της κάθε είδους εξουσίας, στάθηκε και στέκεται όρθιο απέναντι σε εκβιασμούς, διώξεις και συκοφαντίες, αντιστέκεται στην προσπάθεια στραγγαλισμού του από εκείνους που θέλουν τη δημοσιογραφία υπηρέτρια κάθε είδους ιδιοτέλειας και συμφερόντων. Εύχομαι να συνεχίσει με το ίδιο θάρρος να υπηρετεί την πεμπτουσία της ενημέρωσης, τη δημοσιογραφική έρευνα».

Τρία χρόνια Documento: Θα τα εκατοστίσουμε!

Ήταν 20 Νοεμβρίου 2016 όταν το Documento έκανε την εμφάνισή του στα περίπτερα. Οι αναγνώστες του και οι φανατικοί πολέμιοί του γνωρίζουν ότι δεν ήταν άλλη μία εφημερίδα που ήρθε να κρεμαστεί. Υπηρετώντας την αλήθεια και την έρευνα, έχει αφήσει το στίγμα της σε 157, μέχρι τώρα, φύλλα. 

5dd53f6f825e633da459a964

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη, αποκάλυψε σκάνδαλα, όπως αυτό της Novartis, ρίχνοντας φως στα διαπλεκόμενα συμφέροντα του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου· αποκάλυψε σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος προς παραδεισένιους προορισμούς, όπως τις offshore της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκητων εκδοτών του «Πρώτου Θέματος», των αφανών χρηματοδοτών τους, αλλά και τραπεζικών στελεχών· έφερε στο φως μίζες, κομπίνες και πολιτικά ψεύδη, αλλά και ανέδειξε νέα δεδομένα στο κύκλωμα trafficking της Μολδαβίας με πρωταγωνιστή το (πρώην;) στέλεχος της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη.

Μπροστά στον βούρκο του βολέματος και της καταθλιπτικής μονοφωνίας το Documento έχει πάρει και θα συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της ενημέρωσης με υπευθυνότητα, της αποκαλυπτικής έρευνας, της σύγκρουσης με όσους στηρίζουν το σύστημα της διαπλοκής που έριξε τη χώρα στα βράχια. Έχοντας δίπλα του τους αναγνώστες του, που τους τιμά και το τιμούν, το Documento και οι άνθρωποί του, αντέχει ακόμη.  

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…