Η Επιτροπή Πόθεν Εσχες στέλνει "πακέτο" στη Δικαιοσύνη για τον Στουρνάρα

Για τυπικούς λόγους και όχι ουσίας η Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής δεν έλεγξε την περιουσιακή κατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του για την περιβόητη υπόθεση της υπερπολυτελούς βίλας του ζεύγους στη Σύρο. Όπως επισημαίνει με επιστολή της στο Documento, η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η επιτροπή είναι αναρμόδια να εξετάσει «την επαύξηση της περιουσίας» προσώπων που δεν είναι υπόχρεα να καταθέσουν δήλωση πόθεν έσχες.

5a85cf631dc5243b568b45d8

Ο Γιάννης Στουρνάρας την επίμαχη περίοδο κατά την οποία εμφανίζεται να έχει «αναντιστοιχίες στις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των ετών 2012, αρχική και ετήσια, με τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των ετών 2013 και 2014, όσον αφορά το εμβαδόν της εν λόγω οικοδομής…» δεν θα μπορούσε να ελεγχθεί από την Επιτροπή, καθώς αυτές «οι αναντιστοιχίες … δεν αφορούν επαύξηση περιουσίας αφού υφίσταντο προ της απόκτησης της ιδιότητας του υπόχρεου από τον κ. Στουρνάρα».

Δηλαδή η Επιτροπή Πόθεν έσχες δεν είχε την αρμοδιότητα να εξετάσει στην ουσία τις ανακρίβειες στο πόθεν έσχες του Γ. Στουρνάρα, επειδή τα παράνομα έργα έγιναν κατά την περίοδο που αυτός δεν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Καταλήγοντας στην επιστολή της η κ. Χριστοδουλοπούλου, με σαφήνεια επισημαίνει πως “για τη νομιμότητα των οικονομικών πόρων για την αρχική ανέγερση της οικοδομής αρμόδιες είναι έτερες κρατικές υπηρεσίες”.

Ακολουθεί η επιστολή της κας 

Χριστοδουλοπούλου:

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…