H επίσημη απάντηση της NASA για την Αντωνιάδου αποκλειστικά στο koutipandoras.gr

Την επίσημη θέση της σχετικά με το ζήτημα της Ελένης Αντωνιάδου δίνει για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο η NASA, απαντώντας σε ερώτημα του koutipandoras.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA». 

AP Nasa

Καθαρές απαντήσεις σχετικά με τη σχέση της Ελένης Αντωνιάδου με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία δίνει εκπρόσωπος της NASA σε αποκλειστική του δήλωση στο Κουτί της Πανδώρας.

Καθώς η υπόθεση της βραβευμένης «Ελληνίδας που εκπαιδεύει αστροναύτες» είχε σχεδόν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον εντός συνόρων, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τη NASA ζητώντας διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά τη σχέση της ερευνήτριας με την αμερικανική υπηρεσία. Άλλωστε μέχρι πολύ πρόσφατα η κ. Αντωνιάδου έδινε συνεντεύξεις στις οποίες απαντούσε σε ερωτήματα ακόμη και σχετικά με τους… «συναδέλφους» της στη NASA.

Ωστόσο, η δήλωση που εξασφάλισε το Κουτί της Πανδώρας ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τα πράγματα σε αυτή την πραγματικά ασυνήθιστη υπόθεση αφού τονίζει ότι τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία έλαβε μέρος η κ. Αντωνιάδου το 2012 και το 2019 είναι «περιορισμένης διασύνδεσης και κανένα από αυτά δεν δημιουργεί σχέση εργασίας της Ελένης Αντωνιάδου με τη NASA».

Ο εκπρόσωπος της NASA επισημαίνει μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA και δεν είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα του προσωπικού μας».

Παράλληλα, διαψεύδονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι παλαιότερες αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι η κ. Αντωνιάδου είχε λάβει το 2012 το βραβείο της NASA και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος για τον Καλύτερο Ερευνητή (NASA-ESA Outstanding Researcher Award). «Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κάποιου βραβείου με το όνομα NASA -ESA Outstanding Researcher Award», δηλώνει αφοπλιστικά ο εκπρόσωπος της NASA.

Επίσης, απαντώντας στο γιατί η φωτογραφία της καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό εντοπίζονται σε έντυπο (σελ. 58) που φέρει την υπογραφή της NASA, ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι το 2019 «η Ελένη Αντωνιάδου συμμετείχε στο διάρκειας οκτώ εβδομάδων θερινό ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης των Συνόρων της NASA ως ερευνήτρια για την ομάδα Astronaut Health FDL Team του 2019».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της NASA αποκλειστικά στο Κουτί της Πανδώρας:

«Η Ελένη Αντωνιάδου ήταν διεθνής φοιτήτρια εγγεγραμμένη στην ακαδημία Ames για δύο μήνες το 2012 και συνεργάστηκε με έναν ερευνητή της NASA σε ένα μικρό project.

Η Ελένη Αντωνιάδου συμμετείχε στο διάρκειας οκτώ εβδομάδων θερινό ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης των Συνόρων της NASA (Frontier Development Lab) ως ερευνήτρια για την ομάδα Astronaut Health FDL Team του 2019.

Και τα δύο αποτελούν προγράμματα περιορισμένης διασύνδεσης και κανένα από αυτά δεν δημιουργεί σχέση εργασίας της Ελένης Αντωνιάδου με τη NASA.

Αυτή τη στιγμή η Ελένη Αντωνιάδου δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA και δεν είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα του προσωπικού μας.

Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κάποιου βραβείου με το όνομα NASA-ESA Outstanding Researcher Award»

Τι υποστήριζε η Αντωνιάδου πριν τον σάλο

H Ελένη Αντωνιάδου ήταν ιδιαίτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό πριν ξεσπάσει ο σάλος για την εγκυρότητα των διαπιστευτηρίων της, καθώς είχε προβληθεί με διθυραμβικά σχόλια σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης.

Ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα έλαβε όταν η εταιρεία Matel επέλεξε την Ελένη Αντωνιάδου για να δημιουργήσει μια κούκλα Barbie στο πλαίσιο ενός project για σύγχρονες γυναίκες που αξίζει να είναι πρότυπα για τα νεότερα κορίτσια.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες η κ. Αντωνιάδου εμφανιζόταν σε συνεντεύξεις, υποστηρίζοντας τον ρόλο που έχει στη NASA. Σε συνέντευξη στο Star το 2014 είχε δηλώσει ότι «τυπικά σε περιβάλλοντα που είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά όπως η NASA, έχεις πολύ λίγα δευτερόλεπτα για να πάρεις τη σωστή απάντηση και να αποδείξεις ότι έχεις τις γνώσεις και να μπορέσεις να τοποθετηθείς σωστά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να δείξεις τα πτυχία σου, ούτε για τίποτε άλλο».

Πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο του 2019, σε συνέντευξη στο περιοδικό DownTown και απαντώντας σε ερώτηση για το αν πράγματι στη NASA όπου εργάζεται «δουλεύουν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι του κόσμου», η Ελένη Αντωνιάδου απαντά: «Δε ξέρω αν είναι οι πιο έξυπνοι, σίγουρα όμως είναι ένα μέρος που σου προκαλεί έμπνευση, θαυμασμό και δέος. Εγώ προσπαθώ να μοιράσω τον χρόνο μου ανάμεσα σε δύο πάθη που έχω στην έρευνα, στην αναγεννητική ιατρική […] και στη βιοαστροναυτική».

O Πορτοσάλτε «απαγόρευσε» στους Έλληνες να κάνουν διακοπές και έφερε καύσωνα στα social media

πορτοσάλτε

O Πορτοσάλτε «απαγόρευσε» στους Έλληνες να κάνουν διακοπές και έφερε καύσωνα στα social media

Η προτροπή του Άρη Πορτοσάλτε στους Έλληνες να μην κάνουν διακοπές ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Συγκλονίζει αστροναύτης που γύρισε από το διάστημα: «Είδα κάτι που δεν έπρεπε να δω, είναι σαν κοινό μυστικό – Δάκρυσα» (Video)

nasa Yj1M5riCKk4 unsplash 1 1

Συγκλονίζει αστροναύτης που γύρισε από το διάστημα: «Είδα κάτι που δεν έπρεπε να δω, είναι σαν κοινό μυστικό – Δάκρυσα» (Video)

Ο Massimino συνέχισε να εξηγεί ότι το συναίσθημα ήταν τόσο έντονο που έστρεψε το κεφάλι του μακριά από το…

Πιερίδη για εξωφρενική τιμή ξαπλώστρας στη Βουλιαγμένη: «Το νούμερο που βλέπω εκεί είναι αληθινό»

41c16824 mariada pieridi gios

Πιερίδη για εξωφρενική τιμή ξαπλώστρας στη Βουλιαγμένη: «Το νούμερο που βλέπω εκεί είναι αληθινό»

«Μπήκα στο ίντερνετ -γιατί πλέον δυστυχώς μόνο μέσω Ίντερνετ μπορείς να κλείσεις- και το νούμερο…

Χάος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Χιλιάδες επιβάτες περιμένουν την πτήση τους (video)

αεροδρόμιο επιβάτες

Χάος στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Χιλιάδες επιβάτες περιμένουν την πτήση τους (video)

Δεν έχουν προηγούμενο οι σκηνές από το Ελευθέριος Βενιζέλος μετά το παγκόσμιο blackout που επικρατεί